Vanhanen kiistää toimettomuuden sellutehdasasiassa

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) torjuu moitteet hallituksen toimettomuudesta Stora Enson Kemijärven sellutehdasasiassa. Hänen mukaansa eri ministerit ovat olleet paljon yhteydessä Stora Ensoon. Pääministeri luonnehti hallituksen ja yhtiön neuvotteluvälejä hyviksi.

Vanhanen kommentoi asiaa Taloussanomille ja MTV3:n uutisille Kesärannassa.

– Tämä on värikästä keskustelua, johon pörssiyhtiöt eivät välttämättä ole tottuneet, koska joutuvat olemaan erittäin tarkkoja tiedottamisessa. Ne voivat kertoa suunnitelmistaan vain säädetyssä järjestyksessä, ja niiden on vaikea ottaa kantaa julkiseen keskusteluun, Vanhanen totesi Taloussanomien mukaan.

Keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas haluaa antaa Stora Enson johdolle työrauhan kevään yhtiökokoukseen saakka.

Hän muistuttaa, että pörssiyhtiön pelisäännön mukaan pääomistaja vaihtaa yhtiökokouksessa hallituksen, jos hallitus ei toimi omistajan tahdon mukaisesti.

– Storan pääomistajan, Suomen valtion, strategiana ei voi olla kannattavan teollisen toiminnan alasajo Suomesta. Tässä mielessä Storan strategia tulee yhtiökokouksen arviointiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.