Vanhanen veti fiksut nettiin

- Oletan, että pääministeri Matti Vanhasen julkiset nettiseikkailut toivat valtavasti fiksuja ihmisiä verkkoon, sanoo pääkaupunkiseudulla asuva yli kuusikymppinen Leena.

Leena etsi profiilisivujen kautta sopivaa miestä jo aiemmin, piti taukoa ja kokeili viime keväänä onneaan uudelleen. Nettiin oli ilmaantunut valtavasti kuusikymppisiäkin.

Osa miehistä kalasteli itseään vuosikymmeniä nuorempia naisia.

- Jonkin verran miesten odotuksissa järkytti se, miten tärkeää ulkonäkö oli ja kuinka kuusikymppiset hakivat pari- kolmekymppisiä. Varsinkin ne, jotka olivat pidempään etsineet.

- Joillain oli ikään kuin valmis haavekuva, johon he hakivat sopivaa henkilöä. Silloin löytäminen on vaikeaa, Leena pohtii.

Hän toivoi löytävänsä henkilön, jonka kanssa huumori ja arvomaailma kohtaisivat. Muuten hän asetti melko vähän etukäteistavoitteita.

- Tupakoivaa en kuitenkaan halunnut, enkä myöskään juoppoa.

Leena on akateeminen toimihenkilö. Hän työskentelee naisvaltaisella alalla, ja hänen harrastuksissaankin on liki pelkkiä naisia. Kapakoissa Leena ei ole koskaan viihtynyt.

- Viime vuosikymmeninä olen törmännyt lähinnä seksinkipeisiin, läheisyyttä kaipaaviin ukkomiehiin. Niitä nyt jokainen löytää, mutta vapaan, fiksun miehen löytäminen on vaikeampaa.

Varovainen nimen kanssa


Leenan mielestä netin kautta miehen löytäminen on helpompaa, koska siellä ollaan liikkeellä tosissaan ja ilman rooleja.

Netissä on lukuisia eri sivuja, joille voi laittaa oman profiilinsa. Tämä maksaa tietyn summan kuukaudessa. Palvelun tarjoaja välittää yhteydenotot nimettöminä.

- Kannattaa ottaa nimetön sähköposti ja vaihtaa ensin siellä muutama viesti. Jos tuntuu synkkaavan, voi tehdä julkiselle paikalle treffit. Siinä vaiheessa ei kannata kertoa kuin etunimi, varoittelee Leena.

- Itse törmäsin yhteen sekopäähän, onneksi hän ei tiennyt koko nimeäni.

Profiili paljastaa


- Profiili pitäisi tehdä sellaiseksi, että se on rehellinen, mutta vetää toivotunpuoleisia ihmisiä. Se, mitä itsestäsi profiiliisi laitat, on hurjan paljastavaa, kuvaa Leena.

Leena löysi liki seitsenkymppisen Harrin tämän profiilin kautta. Harri oli juuri sopimassa treffejä toisen kanssa ja totesi, ettei halua pelehtiä yhtä aikaa kahden kanssa.

- En kuitenkaan lannistunut, vaan jätin hänelle sähköpostini ja sanoin, että ellei edellisen kanssa onnistu, ota yhteyttä. Ajattelin, että jos hänen profiilinsa katoaa, en saa häneen enää mitenkään yhteyttä.

Muutaman viikon päästä Leena sai Harrilta sähköpostia. He kirjoittelivat jonkin aikaa ja sopivat sen jälkeen ensimmäisen tapaamisen.

Hauskaa yhdessä


- Viestittelyn kautta selviää nopeasti toisen arvomaailma. Meillä synkkasi heti yhteen. Viiden vuoden ikäero tuntui aluksi suurelta, mutta tyttäreni muistutti, etten ole ihan teini itsekään.

Eläkkeellä oleva, akateemisen koulutuksen saanut ja johtoasemassa työskennellyt Harri oli jäänyt muutama vuosi sitten leskeksi. Surutyön jälkeen hän tahtoi löytää elämänkumppanin.

Leena ja Harri viettävät yhdessä viikonloput. Kesällä he mökkeilivät, talvella kävivät hiihtoreissulla.

- Yhteen emme suunnittele muuttavamme. Koska olen töissä, olemme eri vuorokausirytmissäkin. Mutta meillä on hurjan hauskaa, ja se on pääasia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.