Vanhat Kuvat: Dynamiittimiehet yrittivät murtautua Keskimaan kassakaappiin syyskuussa 1958 – saaliiksi pari pulloa viskiä, pullo konjakkia, sikareja ja 1000 markkaa

Keskisuomalaisessa kerrottiin syyskuussa 1958, että Jyväskylässä Keskimaan pääkonttorissa dynamiittimiehet yrittivät yöllä räjäyttää kassakaapin oven auki. Yritys jäi kuitenkin vain yritykseksi, sillä kassakaapin ovi ei auennut.

Dynamiittimiehet päätyivät ravintolan vaihtokassasta löytämiinsä kolikoihin, joita oli yhteensä 1 000 markkaa. Lisäksi kerrottiin että "he kähvelsivät ravintolan väkijuomalaatikosta pari pulloa viskiä ja pullon konjakkia, ja löytivät he ravintolasta myös muutamia hyviä sikaareja."

 

Jyväskylän Asemakatu 8:ssa sijaitsevaan ravintola- ja pääkonttorirakennukseen tehdyn murron huomasi ensimmäiseksi siivooja, joka ilmoitti asiasta poliisille ennen klo 6.

Kassakaapin särkyminen aiheutti Keskimaalle suurimman vahingon. Mainittakoon ettei kassakaapissa tai konttorissa yleensäkään säilytetä yön aikana rahaa, koska rahat pyritään toimittamaan iltaisin pankin yölokeroon. Kaapissa oli vain liikkeen papereita ja asiakirjoja. Kaappi on arvoltaan noin 200 000 markkaa, mutta murron aiheuttama arvo jäänee 50 000 markkaan, koska kaappi saataneen kuntoon oven korjauksella.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .