"Vanhempi herra" houkutteli lasta autoonsa Jyväskylässä – koulukaverin neuvokkuus pelasti pinteestä

Tuntematon mies houkutteli autoonsa alakouluikäistä poikaa Jyväskylän keskustassa tiistaina iltapäivällä. Puistokadun päiväkotikoulun rehtorin Antti Tikkasen mukaan koulun oppilas oli palaamassa kotiinsa Matkakeskuksen kohdalla, kun mies lähestyi häntä.

– Oppilaan mukaan "vanhempi herra" oli kysynyt, minne hän oli menossa ja tarjonnut kyytiä. Muutamaa vuotta vanhempi koulumme toinen poikaoppilas sattui kuulemaan keskustelun. Hän tarjoutui saattamaan pienemmän oppilaan kotiin, ja tilanne raukesi sillä. Olemme kovasti kehuneet vanhempaa oppilastamme hänen toiminnastaan, Tikkanen kertoi keskiviikkona.

Rehtori tiedotti tapauksesta Wilman kautta koteja, jotta vanhemmat neuvoisivat lapsiaan, kuinka toimia tuntemattoman aikuisen alkaessa jutella tai tarjotessa kyytiä.

– Tilanteesta pitää poistua ja kokemastaan tulee kertoa vanhemmille tai tarpeen tullen heti lähistölle oleville muille aikuisille, Tikkanen totesi.

Tapauksesta on tiettävästi tehty ilmoitus poliisille. Keskisuomalainen ei keskiviikkona tavoittanut poliisista oikeaa henkilöä kommentoimaan mahdollista tutkintanimikettä eikä epäillyn tuntomerkkejä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .