Vankien huono-osaisuus alkaa usein jo lapsena

Vankien elämä alkaa luisua sivuraiteelle usein jo lapsena. Tänään julkaistun tutkimuksen mukaan vangeilla on ollut usein vaikeuksia muun muassa koulussa ja myöhemmin työpaikan ja asunnon saamisessa.

Vangit ovat saaneet vapaudessa eläviin verrattuna vähemmän tukea ja kannustusta myös kotoa. Lisäksi heillä on alhainen koulutustaso ja taloudellisia ongelmia.

Suuri osa vangeista kokee, että vankeudella on myönteisiä vaikutuksia vapautumisen jälkeiseen elämään. Esimerkiksi yli puolet uskoo, että vankeus auttaa pääsemään eroon alkoholista. Kuitenkin mitä enemmän vangilla on kielteisiä kokemuksia elämässään, sitä todennäköisimmin hän arvelee jatkavansa rikoksia vapauduttuaan.

Vankien huono-osaisin ryhmä on lapsuudessa ja nuoruudessa rikosuransa aloittaneet nuoret vangit. He myös arvioivat vankeuden vaikutukset kielteisimmiksi kuin muut vangit.

Rikosseuraamusviraston ja Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimus koskee lyhytaikaisvankeja. Tutkittavia oli runsaat 350. Heidän elämänkulkuaan verrattiin vapaudessa eläviin miehiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Parikymppinen mies ampui itsensä Lappeenrannan Kansalaistorilla

Hankasalmen uudella kuunteluasemalla yritetään selvittää, pitävätkö revontulet todella ääntä – "Sieltä voi paljastua yhtä sun toista, vaikka jotain yllätyksiä"

MTV:n kysely SDP:n puoluevaltuutetuille: pääministeriehdokkaat Marin ja Lindtman lähes tasoissa

Jyväskylän Kompassilla tapeltiin joukolla "kaiken kaikkiaan sekavasti" itsenäisyyspäivän jälkeisenä yönä – ensin soitettiin suuta ja sitten alkoi paini

Jyväskylässä ikäihmisten ilmainen seniorikortti kaupungin liikuntapaikkoihin ja uimahalleihin ei näytä toteutuvan

Hyviä uutisia kulttuuriväelle: Jyväskylän kaupunginteatteri saa uudet lavanostimet ensi vuonna – hinta nousee miljoonaluokkaan

MTV Uutiset kertoo, ettei Rinne jatkaisi ministerinä – IS:n mukaan Rinteestä puuhataan varapuhemiestä

Keuruulla kaksi onnettomuutta kymmenen minuutin sisällä, palomestari kuvailee ajokeliä järkyttäväksi: "Jos ei ole pakko, ei kannata lähteä liikenteeseen"

IS: Rinnettä puuhataan nyt varapuhemieheksi – Haatainen ministeriksi

Pihtiputaalaista tekniikkaa maailmalle – Mumo-etäyhteydellä neuvotaan ja autetaan kotidialyysipotilaita

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.