Vankilasta vapautuneen rikoskierre jatkui heti Jyväskylässä - kaahasi pakoon poliisia, murtautui liikkeisiin

Vankilasta ehdonalaiseen viime syyskuussa vapautunut mies jatkoi lähes välittömästi rikollista elämäänsä. Lokakuun 2017 ja maaliskuun 2018 välisenä aikana 41-vuotias jyväskyläläinen jäi kiinni 41 rikoksesta, joista hänelle tuomittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa kahdeksan kuukauden ehdoton vankeusrangaistus. Rangaistus sisältää osan täytäntöönpantavaksi määrätystä edellisen tuomion jäännösrangaistuksesta. Ajokielto määrättiin jatkumaan toukokuuhun 2020.

Tuomio tuli aiempaan tapaan huumausaine-, omaisuus- ja liikennerikoksista. Poliisi tapasi ajokortittoman miehen useampaan otteeseen auton ratista hänen käytettyään huumausaineita. Miehen hallusta löytyi myös eri kerroilla amfetamiinia ja huumaavia lääkkeitä.

Vakavin liikennerikoksista tapahtui joulukuussa Jyväskylässä, kun mies lähti pakenemaan poliisia, joka yritti pysäyttää hänet. Mies kiihdytti Keuruuntieltä pakoon Keltinmäen suuntaan. Vaikka auto pyörähti ympäri, jatkoi mies pakoaan. Pian hän menetti autonsa hallinnan uudestaan ja törmäsi kaiteeseen siten, että auto nousi osin kaiteen päälle. Tieolosuhteet olivat talviset, tiellä oli myös muuta liikennettä ja miehen kyydissä kaksi matkustajaa. Miehen käyttämä auto oli käyttökiellossa, siinä oli väärät rekisterikilvet ja myös tässä tapauksessa miehen veressä oli huumausaineita.

Omaisuusrikoksissa kyse oli pääosin myymälöissä tehdyistä näpistyksistä, mutta myös liikekiinteistöihin murtautumisista. Tammikuussa kohteena oli Kukkumäessä sijaitseva rakennusalan yritys, josta matkaan lähti muun muassa työkoneita ja -kaluja. Sittemmin tammikuussa mies murtautui Nisulassa ravintolaan, josta varasti pääasiassa elektroniikkaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .