Vantaan kaupunginhallitus antaa Peltomäen jatkaa

Vantaan virkaa tekevää kaupunginjohtajaa Jukka Peltomäkeä (sd.) ei ainakaan toistaiseksi hyllytetä. Vantaan kaupunginhallitus on päättänyt yksimielisesti, ettei virasta pidättämiseen ole riittäviä lakiperusteita.

Peltomäki aloittaa maanantaina kaupunginjohtajan virassa.

Kaupunginhallitus käsitteli tänään Peltomäen selvitystä kytköksistään entiseen työnantajaansa, arkkitehtitoimisto Forma-Futuraan.

Myös poliisi tutkii, onko Peltomäki käyttänyt virka-asemaansa väärin. Kaupunginhallitus aikoo vielä seurata poliisitutkinnan valmistumista.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Tapani Mäkisen (kok.) ja hänen puolueryhmänsä toiveena on, että Peltomäki väistyisi virastaan itse, kaupungin imagon ja oman oikeusturvansa vuoksi. Peltomäki ei kuitenkaan aio itse vetäytyä tehtävästään.

Peltomäki on asunut 1990-luvulta lähtien Forma-Futuran 140 neliön asunnossa, josta hän on aikaisemmin maksanut vuokraa vain 1 000 euroa kuussa. Aiemmin maankäytön apulaiskaupunginjohtajana toiminut Peltomäki kertoo tarkistuttaneensa vuokransa kesäkuun alusta 1 500 euroon.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Mopovandaalit iskivät nyt Kuokkalan yhtenäiskoulun tekonurmelle – "ei taida olla kypärän alla kovin paljon järkeä"

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää varjon presidenttihaaveiden ylle"

Vastaava lääkäri: Korona nostaa taas päätään Keski-Suomessa, testimäärät Jyväskylässä jyrkässä nousussa – "Tällä viikolla tulee uusia tautitapauksia"

Raati testasi markkinoiden kuusi käsidesiä – voittaja erottui tuoksulla ja tuntumalla

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

THL: Keski-Suomessa yksi uusi koronavirustartunta – pitkä nollaputki katkesi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.