Vapaa-ajattelijat haluavat poistaa ehtoollisviinin verovapauden

Vapaa-ajattelijat vaativat, että ehtoollisviinin verovapaus poistetaan. Vapaa-ajattelijain liiton mukaan evankelis-luterilaiselle kirkolle myönnetty verovapaus ehtoollisviinin hankintaan on osoittautunut perusteettomaksi. Asia paljastui, kun liitto tiedusteli asiaa valtiovarainministeriöstä.

Valtiovarainministeriöstä tulleen vastauksen mukaan alkoholiverotusta koskevat EU-direktiivit eivät nimenomaisesti tunnista ehtoollisviinien verovapautta vaan lähtökohtaisesti kaikki nautittavaksi tarkoitettu alkoholi tulee verottaa. Verovapaus lisättiin aikoinaan lakiin eduskuntakäsittelyssä.

Liiton mukaan virhe syntyi valiokuntakäsittelyssä syksyllä 1994 vastoin hallituksen esitystä. Virhe pitäisi nyt sen mukaan korjata pikaisesti.

– Muutos vähentäisi säätelyä, yksinkertaistaisi lainsäädäntöä ja olisi yhdenvertaisuuden näkökulmasta periaatteellisesti oikein, sanoo liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

Valtiovarainministeriön vero-osaston ilmoituksen mukaan asia otetaan työlistalle seuraavaan sopivaan lakipakettiin liitettäväksi, joskin luonnollisesti asian eteneminen edellyttää myös poliittista tahtotilaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Jyväskylän yliopistolla aavistuksen Itä-Suomen yliopistoa väljempi maskilinjaus – perjantaina saattaa tulla uusi ohjeistus

Hankasalmen uusi koulukeskus täyttää sekä opettajien että oppilaiden toiveet – "Niin ihana, että itkettää"

Jämsän koronapotilaat eivät altistaneet muita – ovatko tartunnat peräisin ulkomailta?

SAK:n jättävä Matti Huutola kaipaa tupoja ja konsensusta takaisin – "Suomi ei pärjää kuin sopimalla – selkävoittoja ei kannata hakea"

Gummeruksenkatu avataan jälleen liikenteelle – kaupunki kehottaa erityiseen varovaisuuteen tietyön kohdalla koulujen alettua

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.