Vapaapalokuntalaisten juhlat lähtivät käsistä: mies kuristi naista, nainen sai kallovamman

Vapaapalokunnan väkivaltaisiksi kärjistyneitä vuosijuhlia puitiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa sillä lopputuloksella, että 51-vuotias mies tuomittiin pahoinpitelystä ehdolliseen vankeuteen. Mies sai 30 päivää ehdollista vankeutta sekä maksettavakseen yhteensä yli 11 500 euron korvaukset.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen pahoinpitelyyn kuristamalla miehistöön kuulunutta naista Keski-Suomessa toimivan vapaapalokunnan vuosijuhlissa vapaapalokunnan paloasemalla syksyllä 2016. Tilanteessa nainen löi päänsä ja sai vamman kallonpohjaansa. Ennen väkivaltatilannetta mies oli sättinyt naista sanallisesti.

Mies kiisti pahoinpitelyn ja asiattomuuksien huutelun. Hän kertoi ainoastaan ottaneensa naista kädestä kiinni ohjatakseen hänet pois paikalta. Juhlissa olleet todistivat kuitenkin miehen huudelleen törkeyksiä ja myös kuristamistilanteelle oli todistaja. Oikeus piti mahdollisena, ettei tuomittu humalatilansa vuoksi muista kaikkea tekemäänsä.

Vapaapalokunnat ovat yhdistyksiä, jotka hoitavat pelastustoimen hälytystehtäviä Keski-Suomen pelastuslaitoksen kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti. Tuomiosta käy ilmi, että väkivaltatilanteen taustalla ovat henkilöiden väliset ristiriidat ja erimielisyydet palokunnan toiminnasta. Pelastuslaitos kertoo selvittävänsä, onko yksityishenkilöiden välillä tapahtuneella vaikutusta palokunnan toimintaan ja henkilöiden kykyyn toimia tehtävässä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .