Vapaavuori: Muutoksia bisnesenkelien verovähennykseen

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) haluaa muutoksia valtiovarainministeriössä valmisteltuun esitykseen niin kutsutusta bisnesenkelien verovähennyksestä.

Vapaavuoren mukaan huonoa ja toimimatonta esitystä ei kannata eduskunnalle antaa. Esitys on saanut voimakasta kritiikkiä perjantaina päättyneellä lausuntokierroksella.

Hallitus sopi viime maaliskuussa määräaikaisesta verovähennyksestä, jonka yksityinen sijoittaja saa sijoittaessaan listaamattomaan kasvuyritykseen.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) sanoi perjantaina Kauppalehdessä, että hän on valmis tekemään esitykseen muutoksia, jos siihen osoitetaan selkeitä perusteluita.

Esimerkiksi Suomen pääomasijoitusyhdistys on lausunnossaan arvostellut sitä, että vähennykseen oikeuttavan sijoituksen olisi vastattava vähintään 20 prosenttia yhtiön osakepääomasta.

Ongelmaksi koetaan myös yhtiöltä vaadittava liiketoimintasuunnitelma ja se, että vähennys luettaisiin verotuksessa sijoittajan tuloksi, kun osakkeista luovutaan tai jopa silloin kun yhtiö lopettaa toimintansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

OAJ pitää koulutuksen näkymiä valoisampina kuin koronakeväänä – oppimisvajetta ei kuitenkaan paikata vuodessa tai kahdessa

Kaksi rekkaa törmäsi aamulla Konnevedellä – hiljainen vauhti pelasti pahimmalta

Senaattorit suvessa:  "Olen aina koettanut kontrolloida elämää", sanoo koulukiusaamisestakin selviytynyt Riitta Mäkinen – kansanedustaja hehkuttaa Jussi-puolisoaan kantavaksi voimaksi

Fiilistele ja katso kuvat Kimolan kanavan neitsytpäivästä – jyväskyläläinen elämäntapaveneilijä Timo Mustalampi ajoi sulun läpi ensimmäisten joukossa

Ministeri Kiuru HS:lle: Kasvomaskien käyttö otettava koronantorjunnan keinovalikoimaan

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Tässä on Pihtiputaan sunnuntaisen palon sankari: Kiinteistönhoitaja Juhani Logren, 53, syöksyi palavaan rivitaloon ja pelasti todennäköisesti ihmishengen – päätyi itsekin sairaalahoitoon

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.