Vapaavuori Soinista: Typerää ja vastuutonta

Vapaavuoren mukaan Euroopalla meni huonosti jo ennen brexit-äänestystä ja sen synnyttämä epävarmuus vain lisää vaikeuskerrointa.

Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuori (kok.) arvostelee perussuomalaisten puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin lausuntoja koskien aloitetta järjestää Suomeen EU-kansanäänestys. Soini sanoi aiemmin, että aloite on keskustelunavaus ja että perussuomalaiset ottaa kantaa kansanäänestysvaatimukseen ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Vapaavuori arvostelee näitä puheita blogissaan.

Vapaavuoren mukaan Euroopalla meni huonosti jo ennen brexit-äänestystä ja sen synnyttämä epävarmuus vain lisää vaikeuskerrointa. Nyt tarvittaisiin epävakautta vähentävää ja vakautta lisäävää päätöksentekoa.

– Tässä ajassa on vaikea keksiä mitään typerämpää ja vastuuttomampaa kuin vaikkapa se, että joku istuva ulkoministeri ryhtyisi ääneen haaveilemaan uusilla eroäänestyksillä joissain muissa maissa ja flirttailemaan tällaisilla ajatuksilla, Vapaavuori kirjoittaa mainitsematta Soinia nimeltä.

Soinia arvosteli aiemmin myös vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto. Hän pyysi kuitenkin lopulta anteeksi tviittiään, jossa hän kritisoi Soinia. Myös vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö pahoitteli viestiä, jota hän piti täysin asiattomana.

Alanko-Kahiluoto tviittasi aamulla, että ulkoministeri puhuu ulkomaisille medioille muunneltua totuutta Suomen etua ja linjaa vastaan. Hän myös kysyi, onko kyseessä maanpetos tai hallituskriisi.

Soini hyväksyi anteeksipyynnön. Hän kirjoitti blogissaan, että asia on hänen puolestaan loppuun käsitelty.