Vapaavuori esittää veronkevennystä – "Näköpiirissä ei ole tilannetta, jossa asumisen kustannukset Helsingissä merkittävästi pienenisivät"

Suurissa kaupungeissa veroprosentin lasku on harvinaista.

Helsingin kunnallisvero on laskemassa 18 prosenttiin, jos tuoreen pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) budjettiesitys menee läpi. Puolen prosenttiyksikön alennus laskisi veroprosentin naapurikaupunki Espoon tasolle. Helsingin toisen suuren naapurin, Vantaan veroprosentti on 19.

Suurissa kaupungeissa veroprosentin lasku on harvinaista. Helsinki on muuttanut prosenttia viimeksi vuodeksi 2011, jolloin veroon tuli prosenttiyksikön korotus.

Vapaavuori perustelee veroprosentin laskua nousevilla asumiskustannuksilla.

– Kaupungistuminen jatkuu kiivaana ja näköpiirissä ei ole tilannetta, jossa asumisen kustannukset Helsingissä merkittävästi pienenisivät, Vapaavuori perustelee tiedotteessaan.

Helsingin veroprosentti oli jo tänä vuonna maakuntien keskuskaupunkien pienin. Muista suurista kaupungeista Tampereen prosentti on 19,75, Oulun 20 ja Turun 19,5.

Helsingin veroprosentin lasku puolella prosenttiyksiköllä tarkoittaa noin 70 miljoonan euron vähennystä kunnallisverokertymään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.