Vapaavuori povaa maakuntauudistuksen vielä kaatuvan

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori povaa tiistaina julkaistussa blogikirjoituksessaan, että maakuntauudistus kaatuu vielä kevään aikana eikä maakuntavaaleja koskaan järjestetä.

Kyseessä on loppukaneetti kirjoitukseen, jossa Vapaavuori kritisoi uuden hallinnon tason rakentamista ja käy läpi eturistiriitoja, joita uudistukseen ja usealla tasolla toimiviin päättäjiin liittyy.

– Useampikin hallituspuolueen edustaja joutuu pian tuskailemaan äänestääkö ryhmäkurisyistä keväällä eduskunnassa sote- ja maakuntauudistuksesta päätettäessä oman kaupunkinsa selkeän edun vastaisesti, Vapaavuori kirjoittaa.

Eturistiriita koskee hänen mukaansa erityisesti helsinkiläisiä edustajia.

Vapaavuori yhtyy kirjoituksessaan poliittisten nuorisojärjestöjen näkemykseen, jonka mukaan kansanedustajien ei pitäisi olla ehdokkaina myös maakuntavaaleissa. Hän toteaa toimineensa itse samaan aikaan vastuullisissa tehtävissä kunnallispolitiikassa ja kansanedustajana.

– Mahdollista se on, mutta raskasta. Ottaen huomioon maakunnille kaavaillut isot vastuut, kolmen eri tehtävän hoitaminen kunnialla on kuitenkin mahdotonta, hän kirjoittaa.

Vapaavuoren mukaan puolueiden etu on kuitenkin saada tunnetuimmat nimensä ehdolle aina, kun jotain vaaleja järjestetään.

– Siksi samat ihmiset ovat jo nyt miehittäneet paikat osuustoimintaliikkeiden konklaaveista ja seurakuntaneuvostoista kunnantaloihin ja eduskuntaan asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uskotko, että maakuntauudistus toteutuu?