Vappupäivä oli vilkas mutta vähävahinkoinen

Poutainen vappupäivä oli vilkas, mutta ainakin alkuiltaan saakka pahoja vahinkoja oli sattunut vähän.

Joitakin maasto- ja asuntopaloja syttyi eri puolilla Suomea. Palot olivat enimmäkseen pieniä. Kymenlaaksossa Pyhtäällä mies kuitenkin kuoli, kun asuinrakennus roihahti liekkeihin ilmeisesti roskienpolton takia.

Espoossa taas paritalo paloi kokonaan puoliltapäivin saunasta syttyneessä palossa. Ihmiset ehtivät ulos talosta. Helsingissä Ullanlinnan kaupunginosassa iäkäs mies ajoi jostain syystä alkuillasta kahden ihmisen päälle. Uhrien vammoista ei ollut illalla tarkempaa tietoa, mutta heidät oli kuljetettu sairaalahoitoon.

Joensuussa nuoret valtasivat vanhan puutalon keskustassa iltapäivällä. Valtauksen takana on muutama kymmenen nuorta, joiden ideana on tehdä talosta kaikille avoin ”väen talo”. Valtaajat aikovat pysyä talossa ainakin lähipäivät.

Poliisin juoppohaavi heilui selvästi tavallista tiuhempaan. Esimerkiksi Kuopiossa oli alkuiltaan mennessä viety putkaan yli 40 ihmistä. Helsingin poliisista taas kerrottiin, että alkuilta oli ollut selvästi tavallista perjantaita vilkkaampi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän Vesankajärven Kuoliosaaressa syttyi pieni turpeikon palo

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Presidentti Niinistö kannusti suomalaisia koronataisteluun Facebookissa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.