Vappupuheet raikuivat ympäri Suomea – Lue puheet tästä

Vappupäivänä juhlinta on jatkunut marssein, puhein ja piknikein. Vappupuheissa muun muassa alleviivattiin ajankohtaisia asioita ja ynnättiin käytyjen eduskuntavaalien tulosta.

SDP:n väistyvä työministeri Lauri Ihalainen muistutti puheessaan, että viime hallituskauden merkittävimmän rakenneuudistuksen eli eläkeuudistuksen neuvottelivat juuri työmarkkinakeskusjärjestöt. Pihtiputaalainen Ihalainen puhui tänä vappuna Viitasaaren ja Äänekosken toreilla järjestetyissä vappujuhlissa.

Peruspalveluministeri, jyväskyläläinen Susanna Huovinen (sd.) puhui kahdessakin tilaisuudessa Kuopiossa. Hän muistutti, että vahvalla valtakirjalla uutta hallitusta rakentavalla hallitustunnustelijalla on edessään vaativa urakka. Hän muistutti myös, että nyt työnsä päättävä hallitus sai aikaiseksi monta tärkeää uudistusta, jotka hukkuivat talous- ja työllisyyspuheen alle.

Jyväskyläläinen, toisen kauden kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) veti Speaker's Cornerilla yhteen eduskuntavaalien tulosta, tulevaisuudennäkymiä sekä vaati myös puolueilta yhteistyötä Suomen saamiseksi takaisin nousukauteen.

Opettaja ja varavaltuutettu Miguel Lopez (komm.) korosti Kirkkopuistossa pitämässään puheessa solidaarisuutta ja rauhaa.

Kansanedustaja Mauri Pekkarisen puhe kuultiin niin ikään Kirkkopuistossa.

Vappupuheita on pidetty tänään vappupäivänä ympäri Suomea. Voit lukea vappupuheet kokonaisuudessaan alla olevista linkeistä.

Wallinheimo: "Kaikki pidetään mukana yhteisessä veneessä"

Huovinen muistutti, että yhteistyötä on vaalittava

Ihalainen: Kolmikanta on demareille hallituskysymys – Lue koko vappupuhe tästä

Pekkarinen: "Leikkauskierre on jyrkentänyt alamäkeämme"

SAK:n Ruoppila: Nelostie ja Keski-Suomen junaradat saatava heti kuntoon

Miguel Lopez: "Ihmisten välinen solidaarisuus on ihmisen kehityksen kulmakivi"

Arhinmäki purki vaalipettymystään vappupuheessaan

Rinne: Viime viikkojen tapahtumat puhuttu halki

Urpilainen vaatii, että demareista ei tule äänettömiä yhtiömiehiä

Vihreiden Niinistö: Päättäjät ja kansalaiset toistensa kumppaneiksi