Vappuyö sujunut poliisin mukaan "normaalin kevätviikonlopun" merkeissä

Vapun juhlinta vaikuttaa toistaiseksi sujuneen suurimmissa kaupungeissa enimmäkseen iloisesti ilman vakavampia välikohtauksia.

Helsingin poliisin mukaan vappuyö oli ilmoitusten määrän ja laadun puolesta kuin normaali keväinen tai kesäinen viikonloppu. Helsingissä poliisi sai selvitellä erilaisia nahinoita ja häiriökäyttäytymistä. Myös ravintoloihin tehtiin illan ja yön aikana yksittäisiä käyntejä ilmoitusten perusteella.

Aamuyhdeksään mennessä Helsingin poliisilla oli ollut vuorokauden aikana lähes 600 tehtävää, joista yli puolet ajoittui vappuyöhön.

Aurinkoinen vappuaatto vaihtui yön aikana sateiseksi vapunpäiväksi eteläisessä Suomessa. Poliisista arveltiin, että monet saattavat myöhentää tänään vappupiknikille lähtöään kolean sään takia.

Kaivopuistoa tyhjennettiin illalla

Poliisi alkoi ohjata Helsingin vilkkaimpiin juhlapaikkoihin lukeutuvassa Kaivopuistossa nuorisoa kotimatkalle jo iltayhdeksältä vappuaattona. Alaikäisiltä hävitettiin Helsingissä illan ja yön aikana 600 litraa olutta, siideriä ja lonkeroa sekä kymmeniä litroja viinejä ja väkeviä. Alkoholirikkomuksista kirjattiin 700 huomautusta.

Helsingin kaupungin koordinoima nuorten auttamisoperaatio antoi ensiapua 26 nuorelle illan ja yön aikana. Neljä nuorta toimitettiin sairaalaan.

– Kaiken kaikkiaan operaatio sujui hyvin, vapaaehtoiset avustajat sekä nuoriso-ohjaajat näkyivät kadulla, ja sen lisäksi kohdattiin paljon nuoria illan aikana, kertoi operaation johtaja Mirja Silajärvi tiedotteessa.

Oulussa meteliä ja humalahuuruja

Oulun poliisi on kertonut vappuaaton ja yön poliisitehtävistä Twitterissä. Someseurannan mukaan poliisille on ilmoitettu muun muassa useista riidoista, metelöinnistä ja kaupungilla toikkaroineista päihtyneistä sekä pahoinpitelyistä.

Oulussa tapahtui yön aikana myös useita rattijuopumuksia. Esimerkiksi Oulun Pohjantiellä puhallutettu, 43-vuotias henkilöautolla liikkeellä ollut mies puhalsi poliisin mukaan 1,2 promillen lukemat. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Kaarlenväylällä törkeän rattijuopumuksen rajat ylittävän tuloksen puhalsi puolestaan 17-vuotias, motocross-pyörällä ajanut poika. Hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja pyöräkin oli rekisteröimätön, poliisi kertoo tiedotteessa.

Oulun poliisin Twitter-seuranta kesti vappuaattona aamuneljään. Vappupäivän tapahtumista Oulun poliisi kertoo somessa taas yhdeksästä alkaen.