Varas vei lehdenjakajalta kymmenien taloyhtiöiden avaimet

Varas vei sanomalehtien lehdenjakajalta auton, mutta samalla katosivat liki kolmenkymmenen jyväskyläläisen taloyhtiön avaimet.

Varkaus tapahtui keskiviikkoaamuna 2. tammikuuta. Poliisi ei ole tavoittanut autovarasta eikä autosta ole toistaiseksi havaintoa.

Avainvarkaudesta ei ole aiemmin kerrottu julkisuuteen eikä poliisille ollut edes tehty rikosilmoitusta kadonneista avaimista, kun Keskisuomalainen kysyi asiasta tiistaina. Autovarkaudesta Keskisuomalainen uutisoi heti tuoreeltaan.

Kaikkiaan auton mukana katosi 26 taloyhtiön avaimet. Jakelusta vastaava Itella on ollut yhteydessä taloyhtiöiden isännöitsijöihin tapauksen vuoksi.

Sisään vain ulko-ovista

Itellasta kerrotaan, että kadonneet avaimet olivat lehdenjakajalle sarjoitettuja, ja niillä pääsee ainoastaan talojen ulko-ovista.

Itellaan tietoon ei ole tullut, että avaimia olisi käytetty mihinkään rikolliseen toimintaan.

Jakajan auto varastettiin Jyväskylän Viitaniemessä aamuyöllä. Auto vietiin Volmarinkadulta, jakajan ollessa viemässä sanomalehtiä taloon vain kolmen metrin päässä. Kyseessä oli vaaleansininen Suzuki Baleno -merkkinen auto, jonka rekisterinumero on AIP-929.

Itellan mukaan vastaavaa tapausta ei ole aiemmin sattunut. Varhaisjakelun valvojan Ville Forssellin mukaan varkauden jälkeen jakajille on teroitettu entiseen malliin, että auton on oltava lukittuna, kun siitä poistutaan.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .