Poliisia paenneet autovarkaat kiinni – törmäsivät ainakin neljään sivullisen autoon iltapäiväruuhkassa

Torstainen vaaratilanne sai alkunsa Jyväskylän keskustasta, josta epäillyt olivat varastaneet henkilöauton.

Poliisi on saanut kiinni viime torstaina Jyväskylässä vaarallisesti varastetulla autolla kaahanneen kaksikon. Epäiltyä miestä ja naista esitetään vangittavaksi käräjäoikeudessa tiistaina. Molemmat ovat paikkakuntalaisia alle 30-vuotiaita. He ovat tunnustaneet teon.

Epäillyt rikokset ovat törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaus. Lisäksi kaksikkoa epäillään myös useista muista rikoksista.

Torstainen vaaratilanne sai alkunsa Jyväskylän keskustasta, josta epäillyt olivat varastaneet henkilöauton. Poliisipartio yritti pysäyttää autoa Vapaanherrantiellä, mutta kuski kaahasi pakoon.

Pakomatka jatkui Seppälään, Kangasvuoreen ja Palokkaan. Lopulta poliisi joutui luopumaan yrityksestä pysäyttää auto, koska tilanteen arvioitiin aiheuttavan kello 17:n liikenneruuhkassa vaaraa sivullisille. Pako tapahtui ruuhka-aikaan, jolloin liikennettä oli paljon. Pakeneva auto käytti kovaa ajonopeutta, eikä piitannut muista autoista tai punaisista liikennevaloista.

Henkilövahinkoja ei syntynyt, mutta paetessaan auto törmäsi ainakin neljään sivulliseen autoon, jotka vaurioituivat. Myös poliisiauto vaurioitui tehtävällä. Pakenija jatkoi ajoa vanteilla kahden auton renkaan puhjettua. Noin puolen tunnin kuluttua auto löytyi hylättynä Palokasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .