Varhaiskasvatukseen osallistuvien määrä noussut merkittävästi – taustalla peruskoulujen paluu lähiopetukseen

Varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten määrä on noussut selkeästi sen jälkeen, kun peruskouluissa palattiin lähiopetukseen, ilmenee opetus- ja kulttuuriministeriön kuntakyselystä.

Viikko sitten varhaiskasvatukseen osallistui 64 prosenttia lapsista ennen koronakriisiä vallinneeseen normaalitilaan verrattuna. Vastaava luku oli vain 32 prosenttia ennen varhaiskasvatusta koskeneiden koronarajoitusten purkamista.

−  Varhaiskasvatuksessa saattaa olla poikkeuksellisen vilkas kesä odotettavissa, jos huoltajilla ei ole mahdollisuutta pitää silloin lomiaan, sanoo johtaja Marja-Liisa Keski-Rauska Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta tiedotteessa.

Lähiopetuksen alettua oppilaan tulee osallistua esi- ja perusopetukseen, jollei hänelle ole erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautusta. Lupaa poissaoloon tulee siis aina hakea ja koulu harkitsee, onko luvan myöntämiselle perusteita.

Perusopetukseen osallistuvien määrä pysynyt ennallaan

Kuntakyselyn mukaan perusopetukseen osallistuvien oppilaiden määrä on säilynyt peruskoulujen avauduttua samalla tasolla.

Keskimäärin 88 prosenttia 1.−9. luokkien oppilaista oli läsnä perusopetuksessa viikko sitten. Osallistumisprosentti on sama kuin edellisen kyselyn aikaan, kun koulujen tilat avattiin opetuksen käyttöön.

Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen tilannekyselyä on tehty viikoittain verkkokyselynä kunnille. Kyselyssä on kartoitettu opetuksen ja varhaiskasvatuksen tilannetta poikkeusoloissa.

Tuoreimpaan tilannekyselyyn vastasi perusopetuksen osalta 223 kuntaa eli 76 prosenttia kaikista kunnista. Varhaiskasvatusta koskeviin kysymyksiin vastasi puolestaan 244 kuntaa eli 83 prosenttia kunnista.

Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan kyselyn tuloksia voidaan pitää edustavina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.