Varisverkosto: Maalitauluna demaripääministeri Antti Rinne – ääriliikkeen kesäleirillä ammuttiin vasemmistopoliitikkojen kasvoista tehtyihin maalitauluihin

Kansallismielisten liittouman kesäleirillä on ammuttu vasemmistopoliitikkojen kuvista tehtyjä maalitauluja jousipyssyillä ja ilmakivääreillä, kertoo antifasistinen Varisverkosto Facebook-sivuillaan.

Asiasta tviittasi myös muun muassa Jyväskylän yliopiston politiikan tutkija Tommi Kotonen. Kotonen on tutkinut muun muassa äärioikeistoa ja poliittista väkivaltaa.

Varisverkoston mukaan kuvien perusteella maalitauluissa näkyy muun muassa pääministeri Antti Rinteen (sd.), työministeri Timo Harakan (sd.) ja opetusministeri Li Anderssonin (vas.) kuvia.

Suojelupoliisi ei halunnut kommentoida asiaa Keskisuomalaiselle millään tavalla.

 

Kansallismielisten liittouman julkaisemassa leiriraportissa poliitikkojen kasvoista tehtyjä "maalitauluja" oli sensuroitu hymiöillä. 

Kansallismielinen liittouma kertoo olevansa kansallismielisten ja isänmaallisten henkilöiden yhteistyöjärjestö. Mukana liittouman toiminnassa on muun muassa perussuomalaisten, Suomen Sisun ja toistaiseksi kielletyn Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäseniä.

Varisverkosto on sen omien Facebook-sivujen mukaan ”Suomessa toimiva antifasistinen verkosto, jonka tavoitteena on tuhota järjestäytynyt fasismi ja poistaa sen yhteiskunnallinen kasvualusta”.

 

Kansallismielisten liittouman varapuheenjohtaja Terhi Kiemunki ei halunnut kommentoida uutista Keskisuomalaiselle. Sähköpostissaan hän kuitenkin totesi, että "Varisverkoston väitteet eivät pidä paikkaansa vaan ovat valetta". Hänen mielestään Varisverkosto on "äärivasemmistolainen anarkistisivusto".

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .