Varo liikkumasta täällä – tätä yllätystä et haluaisi kokea!

Jyväskylän Moirislampi saattaa yllättää jäällä liikkujan kylmällä kylvyllä. Lampi ei nimittäin jäädy kunnolla edes kovilla pakkasilla ympäri vuoden toimivan vedenkierrätysjärjestelmän vuoksi. Siksi jää voi pettää kulkijan alta arvaamattomasti. Lampi on syvimmillään noin metrin.

Ympärivuotisella pumppauksella lampi ei pääse jäätymään pohjaa myöten, jolloin vesien ohjailu sekä lammen vedenkorkeuden säätely sujuvat suunnitellulla tavalla.

Lammen vettä kierrättävä pumppujärjestelmä uusittiin viime vuonna Moirislammen puiston peruskorjauksen yhteydessä. Tätä ennen pumppujärjestelmä ei ollut toiminut useaan vuoteen, mutta nyt lammen jäälle ei enää ole menemistä.

Konservatorion läheisyydessä, Mäki-Matin ja Hippoksen välimailla sijaitsevan lammen jäällä on havaittu merkkejä liikkujista. Alueelle on asetettu heikoista jäistä varoittavat kyltit, joissa kielletään jäälle meneminen.

Moirislampi ei ole luonnonvesistö, vaan ihmisen rakentama. Lammen pohjalle on levitetty vettä läpäisemätön matto, jonka päälle on tuotu soraa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .