Varokaa heikkoa jäätä!

Jyväskylän Energia varoittaa ulkoilijoita normaalia heikomman jään alueista Keljonlahdella, Tuomiojärvellä ja Jyväsjärvellä.

Jäiden heikkous Keljonlahdella ja Jyväsjärvellä liittyy Keljon- ja Rauhalahden voimalaitosten toimintaan, Tuomiojärvellä vedentuotantoon liittyviin hapettimiin.

Yhtiö aloitti jäiden mittaukset Keljonlahdella perjantaina. Jäätilannetta seurataan voimalaitoksen lähivesillä viikoittain. Tulokset päivitetään Jyväskylän Energian nettisivuille. Vaara-alue merkitään lippusiimoilla yleisille latu- ja kelkkareiteille. Rannoille on asennettu varoitustaulut.

Yhtiö muistuttaa jäällä liikuttavan aina omalla vastuulla, ja etteivät mittaustulokset takaa jään vahvuutta kuin mittauskohdassa mittaushetkellä, sillä jäätilanne ja voimalaitoksen ajotapa vaihtelevat.

Varoitustauluin avovedestä varoitetaan myös Rauhalahden voimalaitoksen edustalla. Tuomiojärvellä ongelma on aiempina vuosina ollut varoitusnauhojen ja -kylttien vajoaminen sulaan. Jäätä haurastuttavat hapettimet sijaitsevat Tuomiojärvessä Lehtisaaren vanhan uimarannan ja Priimuksen suunnalla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .