Varusmies-lehti: "Siviilipalvelukseen väärin perustein"

Tuoreen tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta siviilipalvelusmiehestä perustaa valintansa käytännöllisiin syihin, vaikka lain mukaan siviilipalvelukseen voi hakeutua vain aseellisen palveluksen estävän vakaumuksen mukaan.

Siviilipalveluslain mukaan Puolustusvoimissa palvelemisen estävä vakaumus on ainoa peruste, jolla siviilipalvelukseen voi hakeutua. Työ- ja elinkeinoministeriön tilaaman tutkimuksen mukaan tilanne on kuitenkin toinen. Mahdollisuudesta on tullut vaihtoehto, jota nuoret käyttävät muun muassa hankkiakseen työkokemusta normaalilla työajalla.

Asiasta kertoo Varusmies-lehti (5/2015). Lehden mukaan asia on hyvin viranomaisten tiedossa. Siitä ei kuitenkaan ole tehty numeroa, kun siviilipalvelus on arkipäiväistynyt eikä aiheuta enää poliittista kiihkoilua. Puolustusvoimilla on lisäksi ollut muitakin murheita mietittävänään kuin siviilipalvelusmiehet.

Tulokset tekee lisäksi tulkinnallisiksi se, että siviilipalvelukseen tulevien vakaumusta on vaikea eritellä. Hakijan oma toteamus asiasta riittää, jolloin mikä tahansa vakaumus kelpaa, jos hakija on sitä mieltä, ettei voi palvella Puolustusvoimissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .