Varusmiesliitto vaatii ennakkoäänestystä sotilaskoteihin

Liitto huomauttaa, että juuri armeijaiässä olevat 18–24-vuotiaat äänestivät viime kuntavaaleissa kaikista heikoiten.

Varusmiesliitto haluaa ennakkoäänestyksen sotilaskoteihin. Varusmiesliiton mukaan nykyisin osassa varuskunnista järjestetään iltavapailla kuljetus äänestyspaikalle ja osassa suositellaan, että varusmiehet äänestäisivät viikonloppulomilla.

Varusmiesliiton mukaan nykyjärjestelyt ovat riittämättömiä, koska vain harva varusmies käyttää lyhyet iltavapaansa äänestyspaikalle lähtemiseen. On myös liiton mukaan mahdollista, että varusmies joutuu olemaan molemmat äänestysviikonloput kasarmilla eikä siten pääse äänestämään.

Varusmies voi myös hakea lomaa äänestämistä varten, mutta liiton mukaan asian järjestäminen vie aikaa niin Puolustusvoimilta kuin varusmiehiltä.

Liitto huomauttaa, että juuri armeijaiässä olevat 18–24-vuotiaat äänestivät Tilastokeskuksen mukaan viime kuntavaaleissa kaikista ikäluokista heikoiten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Väitös: Tietokonepelaaminen muovaa identiteettiä, jopa tiedostamattomasti – "Epäonnistuminen, uudelleen yrittäminen ja toiminnan improvisointi korostuvat"

Musiikki tekee hyvää ja tarjoaa työmahdollisuuksia kehitysvammaisille

Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

Saarijärven kaupungin verkkosivuille pelmahti aikuisviihdemainoksia

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa, lavasti murron omaan kotiinsa ja vei mökeiltä mönkijöitä

Sotaveteraani tunsi kiitollisuutta omaa sukupolveaan kohtaan, kun sai nähdä miten hyvä itsenäisyyden säilyttäneestä Suomesta tuli

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "Onneksi siinä oli ulkopuolisia, jotka soittivat hätänumeroon"

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.