Vasemmistoliiton Andersson: Budjetti lisää eriarvoisuutta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvostelee hallituksen julkistamaa ensi vuoden budjettia.

Anderssonin mukaan talousarvio lisää suomalaisten eriarvoisuutta eikä tuo helpotusta työttömien ahdinkoon.

Hallitus leikkaa esimerkiksi työmarkkinatukea, peruspäivärahaa, lapsilisiä, kansaneläkettä, takuueläkettä, kotihoidon tukea ja opintotukea.

Andersson kiinnittää huomiota myös siihen, että kilpailukykysopimus iskee kovimmin julkisen alan pienituloisiin työntekijöihin, kun veronkevennykset hyödyttävät eniten hyvätuloisia.

SDP:n Rinne: Hallituksen leikkauslinja jatkuu

Hallituksen leikkauslinja jatkuu, arvioi budjettia SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Rinne korostaa, ettei budjetista ole peruttu yhtään leikkauksia ja maksujen korotuksia, jotka liittyvät eläkeläisten, työttömien tai opiskelijoiden asemaan.

Työllisyyspaketissa näyttää hänen mielestään olevan tarjolla vahvasti keppiä työttömille.

Rinteen mukaan positiivista budjetissa on päivähoitomaksujen korotusten peruminen sekä Lex Lindström, joka tarkoittaa yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien päästämistä eläkkeelle kertaratkaisulla.

Vihreiden Niinistö: Hallitus lisää toimillaan köyhyyttä

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö arvioi, että talousarviossa näkyy Sipilän hallituksen kovat arvovalinnat.

Niinistö arvioi, että hallitus lisää toimillaan köyhyyttä, kun se leikkaa kaikkein heikompiosaisten perusturvasta. Hän pitää kohtuuttomana, että samalla veronkevennykset hyödyttävät eniten kaikkein kovatuloisimpia.

Niinistöltä saa kritiikkiä myös koulutusleikkausten jatkuminen, kun kiky-sopimusten tuoma hyöty leikataan pois oppilaitoksilta. Kiitosta saa kuitenkin päivähoitomaksujen korotusten peruminen

-----------

Korjattu aiempaa uutista 22.41: Niinistö pitää kohtuuttomana, että veronkevennykset, ei veronkorotukset, hyödyttävät eniten kaikkein kovatuloisimpia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.