Vasemmistoliitto kitkisi eriarvoisuutta korottamalla lapsilisien yksinhuoltajalisää

Vasemmistoliitto esittää lapsilisien yksinhuoltajalisään 50 euron korotusta lapsiperheiden köyhyyden ehkäisemiseksi, kertoo puolueen puheenjohtaja Li Andersson. Vasemmistoliiton puoluevaltuustossa puhuneen Anderssonin mukaan korotus maksaisi 77 miljoonaa euroa ja nostaisi köyhyydestä 5  200 lasta sekä 1  300 aikuista.

–  Vaikka Suomi on yksi maailman vauraimmista maista, ja jopa maailman onnellisin maa, on tämä myös maa, jossa eläkeläisiä ja opiskelijoita seisoo leipäjonoissa ja 150  000 lasta elää köyhyydessä, Andersson sanoi puheessaan tiedotteen mukaan.

Lisäksi Andersson parantaisi vanhustenhuollon tilaa muun muassa asettamalla rajat hoivayritysten voitoille ja vahvistamalla hoitajamitoitusta.

–  Suomen ikäihmisten oikeuksien turvaamiseksi vasemmistoliitto esittää, että Suomessa säädetään ensi vaalikaudella laki, jolla voidaan puuttua hoivayritysten kohtuuttomiin voittoihin.

Andersson myös peräsi puheessaan vastuunkantoa sosiaali- ja ilmastopolitiikkaan. Yhdeksi esimerkiksi vastuuttomasta politiikasta hän nosti "ympäristölle haitallisten yritystukien kasvattamisen ilmastokriisin uhatessa".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.