Vasemmistoliitto torjuu Heinäluoman kosiskelun

Turhaa keskustelua, kommentoi vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakka ehdotusta SDP:n ja vasemmistoliiton yhteisistä valtuustoryhmistä kunnissa.

Eduskunnan puhemies ja SDP:n ex-puheenjohtaja Eero Heinäluoma (sd.) väläytti yhteisiä valtuustoryhmiä MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa tänään.

- Voisi hyvin ajatella, että kunnissa voisi nähdä tilanteita, että demareilla ja vasemmistoliitolla voisi olla enemmän yhteisiä valtuustoryhmiä. Se antaisi enemmän vaikutusvaltaa ja ääni kuuluisi vahvemmin, Heinäluoma sanoi.

Heinäluoma perusteli ehdotustaan sillä, että vasemmistopuolueet ovat lähentyneet toisiaan. Tämä on näkynyt hänen mukaansa viimeisen vuoden aikana myös hallituspolitiikassa.

Puhakan mukaan vasemmistoliitto on valmis yhteistyöhön myös kunnissa, mutta yhteisille valtuustoryhmille ei ole edellytyksiä.

- SDP:llä ja vasemmistoliitolla on vahvasti erilaisia näkemyksiä. Vasemmistoliitto on selkeästi punavihreä puolue, mitä ei voi sanoa SDP:stä. Haluamme erottautua sekä SDP:stä että vihreistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.