Vasemmistonuoret: poliisi takavarikoi punalippuja lyömäaseina

Vasemmistonuoret tyrmistyivät Helsingin poliisin toimista vappumarssin yhteydessä.

Vasemmistonuorten mukaan Helsingissä järjestetyn vappumarssin jälkeen poliisit ottivat kiinni useamman vappumarssille osallistuneen ilman syytä sekä takavarikoivat ja rikkoivat järjestön punalippuja, kun näitä oltiin viemässä varastoon.

- On aivan käsittämätöntä, että poliisit tällä tavalla rankaisevat ihmisiä kansalaisoikeuksiensa harjoittamisesta, punalippujen kantamisesta ja marssiin osallistumisesta vappupäivänä, jota työväenliike ja vasemmisto on viettänyt vuosikymmenten ajan. Mielenosoittaminen on keskeinen kansalaisoikeus, ja pidän erittäin vakavana sitä, että poliisi tällä tavalla sekaantuu ja estää ihmisiä harjoittamasta kansalaisoikeuksiaan, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson painottaa.

Vasemmistonuoret kertovat, että samojen punalippujen kanssa on marssittu vappuna vuosikymmenten ajan ilman ongelmia. Nyt poliisin suhtautuminen lippuihin on yhtäkkiä muuttunut Vasemmistonuoret sanovat. He kertovat, että poliisi on alkanut suhtautua lippuihin lyömäaseiksi tarkoitettuina astaloina.

Tämän lisäksi poliisi on estänyt joidenkin marssijoiden liikkumisen ja osallistumisen yhteiseen kulkueeseen.

- Poliisin toiminnassa on piirteitä laajemmasta eurooppalaisesta viitekehyksestä, jossa mielenosoittaminen pyritään kriminalisoimaan. Halutaanko Suomessa todellakin polkea kansalaisoikeuksia tällä tavalla? ihmettelee Andersson.

Vasemmistonuoret vaatii viranomaisilta toimenpiteitä poliisin perusteettomien kiinniottojen ja ylilyöntien välttämiseksi tulevaisuudessa.

Helsingin poliisi irrottelee somessa vappuna

Helsingissä erimielisyyttä anarkistien paikasta marssijonossa