Vastaanottokeskuksesta tehtiin kuntalaisaloite – keskuksesta ei vielä edes esitystä

Jyväskylään mahdollisesta tulevasta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta on tehty kuntalaisaloite ennen kuin keskuksesta on esitystäkään.

Aloitteen vastuuhenkilön – Perussuomalaisten Nuorten Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja ja varapuheenjohtaja Teemu Torssosen – mukaan kimmoke aloitteeseen tuli Keskisuomalaisessa keskiviikkona julkaistusta jutusta. Siinä kaupunginjohtaja Timo Koivisto tuki ajatusta Jyväskylän vastaanottokeskuksesta ja kertoi, että sellaisesta on tullut alustavia tiedusteluja.

– Kaupunginjohtajan mielipide oli hyvin positiivinen vastaanottokeskuksen sijoittumiseen tänne. Nimenkeruuprosessi vie oman aikansa, ja Keuruullakin keskus oltiin aikeissa toteuttaa hyvin lyhyellä aikavälillä, Torssonen sanoo.

Torssosen aloitteessa vaaditaan, että vastaanottokeskuksen sijoittamisesta Jyväskylään järjestetään kuntalaisäänestys ja ennen sitä kaupunki tekee "perusteellisen selvityksen vastaanottokeskuksen haitoista ja hyödyistä, uhkista, mahdollisuuksista ja vastaanottokeskuksen vaikutuksesta ihmisten turvallisuuteen ja turvallisuuden tunteeseen".

Muotoilu on käytännössä identtinen Keuruulle suunnitellusta vastaanottokeskuksesta tehdyn aloitteen kanssa. Keuruun aloitteen teki perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Joonas Röppänen, joka vaikuttaa myös Perussuomalaisten Nuorten piirin hallituksessa. Torssosen mukaan piirin hallituksessa ei ole käsitelty asiaa virallisella tai epävirallisellakaan tasolla.

Keuruun kaupunginvaltuusto vastusti vastaanottokeskuksen perustamista maanantain kokouksessaan.

Kaksi prosenttia kunnan äänioikeutetuista asukkaista voi tehdä kunnanvaltuuston toimivaltaan kuuluvassa asiassa aloitteen, jonka valtuusto käsittelee. Jyväskylässä allekirjoituksia pitäisi siis kerätä reilut 2 000, kun kaupungissa on yli 100 000 kuntavaalien äänioikeutettua.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .