Vastaanottokeskus yritettiin polttaa Lammilla keskellä yötä

Hämeenlinnan Lammilla yritettiin yöllä polttaa kerrostalo, jossa toimii SPR:n vastaanottokeskus, kertoo poliisi. Poliisin mukaan yhtä talon asunnoista yritettiin sytyttää ulkoapäin. Kukaan ei loukkaantunut.

SPR:n Hämeen-piirin toiminnanjohtaja Pentti Savolainen kertoo STT:lle, että koko kerrostalo on SPR:n käytössä. Talossa on parikymmentä vuokrattua asuntoa, joissa asuu turvapaikanhakijoita, myös perheitä lapsineen. Hän ei osaa tarkkaan sanoa, paljonko talossa oli viime yönä ihmisiä paikalla.

– Onneksi kellekään ei tapahtunut mitään. Talon vauriot ovat hyvin vähäisiä.

Hän toteaa, ettei pysty tässä vaiheessa arvioimaan, mistä tapahtuneessa on kyse.

– Poliisi selvittää asiaa. Totta kai on paha asia, kun tällaista tapahtuu.

Hämeen Sanomien mukaan kyse oli polttopulloiskusta. Poliisi ei vahvista tietoa STT:lle, mutta myös Savolaiselle on kerrottu polttopulloiskusta.

Ei henkilökuntaa öisin paikalla

Tiedotuspäällikkö Outi Pärnänen SPR:stä kertoo, että poliisi on paikalla Lammilla tekemässä lisätutkimuksia. Vasta poliisin tutkimusten perusteella tiedetään, aiheuttaako öinen tapaus Lammilla turva- tai erikoisjärjestelyitä. Talo on ollut SPR:n käytössä jo kuusi vuotta.

– Se ei ole tavallinen keskus vaan vuokrattu kerrostalo. Siellä ei ole henkilökuntaa paikalla öisin, ja päivällä siellä käydään tarvittaessa.

Hämeen poliisi pyytää tietoja ihmisistä ja ajoneuvoista, jotka liikkuivat Pellavamakasiininkujalla aamuyöllä puoli kolmen ja puoli neljän välillä. Tekoa tutkitaan tuhotyön yrityksenä.

Pelastuslaitos hälytettiin Lamminraitille kolmen jälkeen. Paikalle lähetettiin kahdeksan yksikköä.

Kouvolassa heitettiin toissa viikolla polttopullo hätämajoitustilan ovelle. Kouvolassakaan kukaan ei loukkaantunut eikä kiinteistölle aiheutunut vahinkoa. Kouvolan iskusta epäillään viisikymppistä miestä, jonka palon sammuttaneet vartijat ottivat kiinni verekseltään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.