Vastaantulevien kaistalla Konnevedellä luisutellut 19-vuotias tuomittiin sakkoihin

Autoilu sivuluisussa vastaantulevan liikenteen kaistalla toi sakkotuomion ja ajokiellon 19-vuotiaalle konnevetiselle miehelle. Mies ajoi poliisipartiota vastaan Konnevedellä tammikuussa taajaman ulkopuolella yleisellä tiellä runsaalla 100 km/h:n tuntivauhdilla, kun nopeusrajoitus oli 80 km/h:ssa.

Mies jatkoi ajoaan taajamaan, jossa luisutti autonsa perää siten, että auto kulki sivuluisussa sekä omalla ajokaistallaan että vastaantulevan liikenteen kaistalla. Sama luistatteleva ajo jatkui kahdella muullakin tieosuudella, kunnes poliisi sai pysäytettyä kuljettajan. Miehen kyydissä oli yksi matkustaja.

Oikeudessa mies myönsi tekonsa, mutta kiisti rikoksen, koska koki hallinneensa ajoneuvonsa. Oikeudessa todistajana kuultu poliisi kertoi jalankulkuliikenteen olleen tapahtuma-aikaan keskustassa vilkasta.

Poliisi arvioi myös, että ajoneuvon kunto lisäsi riskiä ajoneuvon hallinnan menetyksestä. Mies oli madaltanut autonsa jouset katkaisemalla ja lähes kaarissa kiinni olleet eturenkaat olivat puhkeamisvaarassa. Kolmessa renkaassa oli nastat ja yksi oli kitkarengas.

Myös Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi, että potentiaalinen riski jalankulkijaan törmäämisestä oli olemassa ja tuomitsi miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 50 päiväsakkoon, josta maksettavaksi tuli 600 euroa. Tekopäivästä lähtien voimassa ollut väliaikainen ajokielto määrättiin jatkumaan tammikuulle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .