Vastakkainasettelun kasvu ilmastotoimissa huolettaa kuntapäättäjiä

Yli puolet Suomen kuntapäättäjistä on huolestunut siitä, että yhteiskunnallinen vastakkainasettelu on kasvanut ilmastonmuutoksen hillintään liittyvissä kysymyksissä. Asia käy ilmi tuoreesta kuntapäättäjille tehdystä kyselystä.

Monia kuntapäättäjiä askarruttaa myös ilmastotoimien oikeudenmukaisuus. Mahdolliset epätasa-arvoiset vaikutukset eri väestöryhmiin vähentävät kuntien päättäjien halukkuutta ilmastotoimiin.

–  Tulokset osoittavat, että ilmastotoiminen oikeudenmukaisuuteen liittyvät kipukohdat täytyy ratkaista, jos Suomen kunnianhimoiset tavoitteet halutaan saavuttaa, toteaa tutkija Ville Pitkänen e2 Tutkimuksesta tiedotteessa.

Onko ilmaston tila vakava vai ei?

Oikeistolaisia ja arvokonservatiiveja huolettaa muita useammin ilmastotoimien hinta ja teollisuuden katoaminen Suomesta. Vasemmistolaisia ja arvoliberaaleja kuntapäättäjiä puolestaan huolettaa, ettei ilmastonmuutostilanteen vakavuutta ymmärretä.

Kunnalliset ilmastotoimet saavat päättäjien laajan tuen, mutta niitä ei pidetä kovin tehokkaina.

Noin puolet kuntapäättäjistä kokee, ettei suomalaisten teoilla ole ylipäätään merkitystä ilmastonmuutoksen hillinnän kannalta.

Ilmassa ristivetoa – Löytyykö yhteinen ymmärrys? -hankkeen kyselyyn vastasi helmikuussa 413 kuntapäättäjää eri puolilta Suomea. Kyselyn tekivät e2 Tutkimus, Vaasan yliopiston InnoLab ja Kuntaliitto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Presidentti Niinistö kannusti suomalaisia koronataisteluun Facebookissa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

Jyväskylän entinen kehitysjohtaja Harri Hyvönen jättää SoteDigi Oy:n – uudella toimitusjohtajalla on IBM-tausta 

Virrat houkuttelee opiskelijoita: hulppea asuntoetu ja 400 euroa käteen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.