Vastavalmistuneiden työllistyminen heikkeni edelleen

Kaikista tutkinnon suorittaneista töissä toissavuonna oli 65 prosenttia.

Vastavalmistuneiden työllistyminen heikkeni edelleen toissavuonna, kertoo Tilastokeskus. Kaikista tutkinnon suorittaneista töissä oli 65 prosenttia, prosenttiyksikön vähemmän kuin edellisenä vuonna. Tutkinnon suorittaneista päätoimisesti työskenteli 50 ja opiskelujen ohella 15 prosenttia. Työttömien osuus oli 14 prosenttia. Vastavalmistuneiden työllistymistä mitataan vuoden kuluttua valmistumisen jälkeen.

Toisen asteen ammatillisen koulutuksen suorittaneista töissä oli 65 ja korkeakoulututkinnon suorittaneista 80 prosenttia. Miehistä työllisiä oli 59 ja naisista 70 prosenttia. Etenkin ammatillisesta koulutuksesta valmistuneiden miesten oli vaikeaa päästä töihin. Parhaiten sijoittuivat terveys- ja hyvinvointialalta valmistuneet. Eniten työttömiä oli tekniikan aloilla.

Maakunnittain vastavalmistuneiden työllisyys vaihteli Ahvenanmaan 82 prosentista Pohjois-Karjalan 56 prosenttiin. Koko maan keskiarvoa paremmin työllistyttiin Ahvenanmaan lisäksi Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

Vastavalmistuneiden työllisyys on heikentynyt jo viisi vuotta, ja se on tällä hetkellä edellistä taantumaa alhaisemmalla tasolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.