Vatsa täyteen herkkuja! Jyväskylässä järjestetään ensimmäinen HerkkuAppro

Kaikki jyväskyläläiset opiskelijat tietävät alkoholinhuuruisen Kauppakadun Appron, jossa kierretään ravintoloita ja suoritetaan leikkimielistä tutkintoa juomalla alkoholillisia tai alkoholittomia juomia.

Nyt opiskelijoille järjestetään hieman toisenlainen kiertotapahtuma – nimittäin HerkkuAppro.

Käytännössä tapahtuma etenee niin, että opiskelijat keräävät leimoja etukäteen ostamaansa passiin kahviloissa syömistään herkuista: pullista, kakuista ja muista herkuista. Tavoitteena on suorittaa "maistelijan"-tutkinto, joka vaatii neljä suoritusleimaa.

Palkkioksi saa haalarimerkin. Tapahtumassa ovat mukana keskustan kahviloista esimerkiksi Wilhelmiina, Miriam's ja Pannukakkutalo. Yhteensä suorituspaikkoja on kahdeksan.

Lokakuun puolessavälissä, 18.10. järjestettävään tapahtumaan myydään yhteensä 400 lippua. Tapahtuman ennakkoliput myytiin loppuun 10 minuutissa.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen Jyväskylässä järjestettävä HerkkuAppro. Sitä järjestävät Jyväskylän yliopiston ainejärjestöt Varkaat ry, Magna Carta ry, Fokus ry, Stimulus ry, Emile ry, Parku ry ja Corpus ry sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulusta JIO ry.

– Idea tapahtumaan lähti yhdeltä Varkaat ry:n jäseneltä. Tällaista tapahtumaa on odoteltu Jyväskylään opiskelijoiden keskuudessa, sellaisia kun on järjestetty esimerkiksi Tampereella, Joensuussa sekä Vaasassa, kertoo tapahtumaa järjestävä Veera Veikkolainen Varkaat ry:sta.

Toisin kuin esikuvansa Kauppakadun Appro, HerkkuAppro on lähtökohtaisesti alkoholiton.

– On mukava järjestää alkoholiton sekä ruoka- ja juomapainotteinen appro opiskelijoille, Veikkolainen sanoo.

Kauppakadun Appron ja HerkkuAppron lisäksi Jyväskylässä on viime vuosina järjestetty myös esimerkiksi liikuntaan liittyviä approja, joissa on voinut kokeilla erilaisia urheilulajeja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .