Vauvasurmista epäilty nainen vangittu

Oulussa vauvasurmista epäillyn naisen nykyistä aviomiestä on kuultu epäiltynä avunannosta yhteen tappoon. Syynä tähän on poliisin mukaan se, että viimeisen lapsen kuolema ajoittuu lähelle avioparin seurustelusuhteen alkua. Epäilyt eivät ole kuitenkaan niin vahvoja, että mies olisi pitänyt ottaa kiinni. Nainen itse on vangittu tänään käräjillä epäiltynä viidestä taposta.

Poliisi on kuullut osaa naisen läheisistä. Tämänhetkisten tietojen perusteella kukaan ei ole tiennyt naisen raskauksista. Poliisin mukaan mikään ei tällä hetkellä tue sitä vaihtoehtoa, että kuolleita lapsia olisi enemmänkin kuin viisi. Viiden vauvan ruumiit löydettiin toissa päivänä kerrostalon kellarista.

Poliisin alustavien arvioiden mukaan vauvasurmat olisivat tapahtuneet vuosina 2003-2011. Tapahtuma-ajankohtaa ei ole varmistettu.

Vauvoja epäillään säilytetyn aiemmassa asunnossa pakastimessa. Tieto on toistaiseksi vahvistamaton, poliisi tähdensi tiedotustilaisuudessa Oulussa.

Uuden asunnon kellarissa vauvojen ruumiita ei säilytetty pakastimessa, koska sitä ei ollut. Ruumiita säilytettiin komerossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Oulun tragedia: Puhdistajat saapuivat kerrostaloon

Naapurirapun asukas: "Haju tuntui jo toukokuun alussa"

Vastasyntyneiden surmia Suomessa muutamia vuosittain

Vauvasurmat järkyttivät naapuruston: "Vaikutelma, ettei kaikki ollut hyvin"

Lasten surmia tutkinut: Tapahtuma suljetaan usein mielestä

Äideistä alle prosentti ei käy neuvolassa

Oulusta löydetty viiden vauvan ruumiit

STT:n kooste tapahtumista: Poliisi löysi Oulusta viiden vauvan ruumiit