Vauvasurmista epäilty nainen vangittu

Oulussa vauvasurmista epäillyn naisen nykyistä aviomiestä on kuultu epäiltynä avunannosta yhteen tappoon. Syynä tähän on poliisin mukaan se, että viimeisen lapsen kuolema ajoittuu lähelle avioparin seurustelusuhteen alkua. Epäilyt eivät ole kuitenkaan niin vahvoja, että mies olisi pitänyt ottaa kiinni. Nainen itse on vangittu tänään käräjillä epäiltynä viidestä taposta.

Poliisi on kuullut osaa naisen läheisistä. Tämänhetkisten tietojen perusteella kukaan ei ole tiennyt naisen raskauksista. Poliisin mukaan mikään ei tällä hetkellä tue sitä vaihtoehtoa, että kuolleita lapsia olisi enemmänkin kuin viisi. Viiden vauvan ruumiit löydettiin toissa päivänä kerrostalon kellarista.

Poliisin alustavien arvioiden mukaan vauvasurmat olisivat tapahtuneet vuosina 2003-2011. Tapahtuma-ajankohtaa ei ole varmistettu.

Vauvoja epäillään säilytetyn aiemmassa asunnossa pakastimessa. Tieto on toistaiseksi vahvistamaton, poliisi tähdensi tiedotustilaisuudessa Oulussa.

Uuden asunnon kellarissa vauvojen ruumiita ei säilytetty pakastimessa, koska sitä ei ollut. Ruumiita säilytettiin komerossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Oulun tragedia: Puhdistajat saapuivat kerrostaloon

Naapurirapun asukas: "Haju tuntui jo toukokuun alussa"

Vastasyntyneiden surmia Suomessa muutamia vuosittain

Vauvasurmat järkyttivät naapuruston: "Vaikutelma, ettei kaikki ollut hyvin"

Lasten surmia tutkinut: Tapahtuma suljetaan usein mielestä

Äideistä alle prosentti ei käy neuvolassa

Oulusta löydetty viiden vauvan ruumiit

STT:n kooste tapahtumista: Poliisi löysi Oulusta viiden vauvan ruumiit

Uusimmat

Kotimaa

Vasta kaksi viikkoa sitten työssä aloittanut pelastusjohtaja joutui heti tosipaikkaan – "Kaikkien osaamista tarvittiin"

Yle: Urakoitsija SRV on aloittanut selvityksen Palokan tulipalosta

Äänekosken moottoriurheilukeskusta ei ole kuopattu: Seurat vaativat kaupunkia korjaamaan virheen

Mannisenmäen päiväkodin lapset ja aikuiset koronatestiin viikonlopun aikana – perjantaina vahvistuneen tartunnan alkuperä on epäselvä

Jyväskylässä senioritalosta evakuoitu kiittelee pelastajia ja auttajia – "Auttajia on ollut paljon, ja se on tosi ihanaa"

Palohälyttimet reagoivat Palokan kerrostalon tulipaloon vasta, kun katto oli ilmiliekeissä – "Katto oli palanut jo varmaan 15–20 minuuttia täyttä paloa, ennen kuin hälyttimet reagoivat"

Pelastajien ripeys pelasti ihmishenget Palokan senioritalon palossa: "Ilman nopeita evakuointitoimia, ihmishenkiä olisi menetetty"

Pelastuslaitos: Palaneen Palokan senioritalon Ilona-rakennuksessa sortumisvaara

Jyväskylän senioritalon palo levisi poikkeuksellisen nopeasti – "Näkisin, että ilman nopeita evakuointitoimia olisi ihmishenkiä menetetty"

SDP:n mielestä päivähoitomaksujen alentaminen on akuutein työllisyystoimi – kokoomus ja RKP laajentaisivat paikallista sopimista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.