Vedenjakeluhäiriö Pohjanlammen ja Kuokkalan keskustan alueella päättyi

Runkovesijohtoon keskiviikkoaamuna tulleesta kaivinkoneen osumasta johtunut veden jakeluhäiriö Pohjanlammen ja Kuokkalan keskustan alueella on päättynyt kello 20.30.

Vedenjakelun alkaessa uudelleen verkostosta saattaa irrota sakkaa tai ilmaa, jotka voivat samentaa vettä. Epätavallisen väristä, tuoksuista tai makuista vettä ei tule käyttää talousvetenä. Yleensä vesi kirkastuu, kun sitä juoksuttaa, Jyväskylän Energian tiedotteessa sanotaan.


 

Kaivinkone osui aamulla runkovesijohtoon

Kaivinkone oli keskiviikkoaamuna kaivutöissä osunut runkovesijohtoon, ja johtoon oli tullut vuoto. Vesi oli tästä syystä poikki Jyväskylässä Kuokkalan, Nenäinniemen ja Halssilan alueilla.

Vaurioitunut vesijohto sijaitsi Kuokkalan Graniitin edustalla. Talousjohtaja Pasi Jalonen Jyväskylän Energialta kertoi, että vesi oli poikki lähes kaikissa Kuokkalan ja Halssilan alueen taloissa.

– Runkovesijohto on sen verran merkittävällä paikalla.

Itapäivällä muille alueilla Pohjanlampea lukuunottamatta saatiin syötettyä vettä, sillä vuotokohta Pohjanlammen alueella saatiin hieman puolen päivän jälkeen eristettyä muusta verkosta. Katko koski tällöin enää viittä vedenkäyttöpaikkaa Pohjanlammen alueella.

Kello viiden aikaan tiedotettiin, että vesikatkoaluetta on jouduttu laajentamaan Pohjanlammen ja Kuokkalan keskustan alueelle vuodon korjaamisen mahdollistamiseksi. Vesikatkoalueella oli kello kuusi 26 vedenkäyttöpaikkaa. Kello 20.30 tiedotettiin, että katko on päättynyt.

Ennen kuin putki saatiin korjattua, asukkailla oli mahdollisuus hakea talousvettä Kuokkalan terveysasemalle toimitetusta vesisäiliöstä.

Marika Pulkkinen ja rattaissa Topi Pulkkinen. Pulkkiset asvat Pohjanahossa, jossa vettä tuli hanoista heikolla paineella keskiviikkona aamupäivällä. Kuva: Sami Saarenpää

 

Juttua päivitetty: Katko on päättynyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Uusi vankila otetaan käyttöön tänään Jyväskylän Tourulassa

Veneilykulttuuri oli jo siistiytymässä, mutta sitten saapuivat vauhtiveikot vesiskoottereineen

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen sai töhrijät kiinni verekseltään – "Riitti kun sanoin, että karkuun ei kannata yrittää"

Kannonkosken tuulivoimapuistohanke etenee: Ympäristövaikutukset selvitetty – yhden Suomen suurimmista tuulivoimaloista on tarkoitus käynnistyä muutaman vuoden päästä

Yön uutiskooste: Ravintoloiden koronarajoitukset päättyvät, onnettomustutkintakeskus päättää Palokan senioritalopalon tutkinnasta

Rahtiliikenne kulkee vilkkaasti Saimaan kanavassa, mutta risteilyalusten ja huviveneiden puuttuminen iskee matkailuun – "Tarkoittaa meille tuhansien yöpyjien menetystä"

Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloaika, anniskelu ja asiakasmäärät vapautuvat tänään koronarajoituksista

Otkes päättää tänään, käynnistääkö se tutkinnan Jyväskylän senioritalon palosta – poliisi aloitti tutkintansa eilen

Saksa, Italia ja Belgia vapautuvat tänään Suomen matkustusrajoituksista

Muistatko nämä median karvaiset ja sulkapeitteiset kesälemmikit – Jyväskylän kinder-kurre, Ruokolahden leijona ja muut nelijalkaiset ovat villinneet lehdistöä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.