Vehviläinen: Keskusta harkitsee sääntömuutosta Väyrysen puheenjohtajahaaveiden estämiseksi

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) sanoi Ylen Ykkösaamussa, että keskusta harkitsee sääntömuutosta, jolla estetään entisen puheenjohtajan ja Kansalaispuolueessakin vaikuttaneen Paavo Väyrysen pääsy keskustan puheenjohtajakamppailuun.

– Minulla on sellainen käsitys, että voinee olla hyvinkin mahdollista, että keskusta tekee vielä sääntömuutosta tässä matkalla Sotkamoon, Vehviläinen sanoo.

Hän tarkentaa, että sääntömuutos voisi olla sellainen, jolla estetään toisen puolueen jäsenen osallistuminen puolueen johtoon. Keskustalla on puoluekokous kesäkuussa Sotkamossa.

Vehviläinen on sitä mieltä, että Väyrysen ei pitäisi "hinkua" keskustan johtoon.

– Moni keskustalainen kysyy, että miten voi olla niin, että Paavo, joka on tehnyt aikanaan hienon ja pitkän uran keskustassa ja sen vuoksi saanut kunniapuheenjohtajan arvon, voi käyttäytyä tällä tavoin kuin nyt on nähty.

Väyrynen on kertonut pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi. Väyrynen on ollut myös Kansalaispuolueen jäsen. Puolue erotti Väyrysen jäsenyydestään, mutta erottamispäätöksen täytäntöönpano on paraikaa keskeytetty.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .