Vehviläinen kritisoi Urpilaista

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Jutta Urpilainen esitti tiistaina, että kaikkien suomalaisten tulisi äänestää Euroopan parlamentin vaaleissa joko demareita tai kokoomusta. Urpilainen väitti, että vain sosialistiryhmällä ja konservatiiveilla on vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) pitää Urpilaisen kannanottoa pohjanoteerauksena kansanvallan kannalta.

- Kannanotollaan Urpilainen halveksii kansanvaltaa ja suomalaista äänestäjää. Demareiden ja kokoomuksen kannatus on yhteensä noin 40 prosenttia. Urpilainen näyttää unohtavan, että suomalaisäänestäjistä lähes 60 prosenttia kannattaa muita puolueita kuin Urpilaisen vaalimia demareita ja kokoomusta. On vaikea uskoa, että esimerkiksi keskustan kannattajat yhtyisivät Urpilaisen seireenin lauluun, Vehviläinen kritisoi.

- Ymmärrän, että vaalien alla Urpilaisella on halu vähätellä muita puolueita ja niiden eurooppalaisia viiteryhmiä. Totuus kuitenkin on, että liberaaliryhmä, johon keskustan europarlamentaarikot kuuluvat, on europarlamentin kolmanneksi suurin ryhmä ja sen joukoista on noussut ja nousee merkittäviä eurooppalaisia vaikuttajia. Nykyisen komission jäsenistä kahdeksalla on liberaaliryhmätausta, Vehviläinen muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.