Veikkauksen mobiilisovelluksessa ilmeni vakavia ongelmia – ilmoittaa oudoista voitoista

Esimerkiksi kaikki rahansiirrot eivät ole onnistuneet.

Veikkauksen uudessa mobiilisovelluksessa on ollut useita vakavia häiriöitä sunnuntaina ja maanantaina. Esimerkiksi kaikki rahansiirrot pankkitileiltä Veikkaus-tilille eivät ole onnistuneet tai rahan siirtymistä on joutunut odottamaan 15–20 minuuttia. Pankkien niin kutsutussa Tupas-tunnistautumisessa on myös ollut ongelmia.

Veikkauksen mobiilisovellus on ladattu yli 200 000 puhelimeen.

– Puheluita on tullut asiapalveluumme lyhyessä ajassa useita kymmeniä ja se on paljon normaalitilanteeseen verrattuna, digitaalisen myynnin kehityspäällikkö Janne Vuorenmaa Veikkaukselta kertoi maanantai-iltana.

Veikkauksen nettisivuilla ei ole ollut vastaavia ongelmia.

– Mobiilisovelluksen havaitut viat korjataan pikimmiten, ja pahimmassakin tapauksessa viat pitäisi olla korjattuna lähipäivien aikana, Vuorenmaa totesi.

Maanantaina eräs asiakas havaitsi, että Keno-pelissä Veikkauksen mobiilisovellus on osoittanut voittosummia riveille, joita ei ole vielä edes arvottu. Sovellus on myös väittänyt asiakkaan voittaneen arvotussa Kenossa, vaikka todellisuudessa osumia ei ole ollut tarpeeksi.

Voiko tässä hässäkässä kadota rahaa tai voittoja mennä sivu suun?

– Ei voi, koska sovellus ei toteuteta rahapelilogiikkaa. Sekä logiikka sekä rahan liikkuminen tapahtuu taustajärjestelmissä, joissa ei ole havaittu ongelmia.

Ensimmäiset viat havaittiin sunnuntaina sen jälkeen, kun uusi mobiilisovellus oli päivitetty uudenvuodenyönä. Sunnuntaina havaittiin, että pelitilin salasanan vaihto ei joillakin laitteilla onnistunut, kestopelit eivät välttämättä näkyneet sekä Live-vedon sivuilla näkyi ylimääräisiä kohteita.

Rahaliikenne mobiilisovelluksesta toiseen suuntaan eli voitonmaksut pankkitilille ja siirrot pelitililtä pankkitilille ovat nekin viivästyneet. Osa siirroista saattaa siirtyä tiistaille johtuen pankeissa tehtävistä uuden Veikkauksen yhdistymisjärjestelyistä.

Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys ja Finntoto yhdistyivät vuodenvaihteessa yhdeksi peliyhtiöksi, jonka nimi on Veikkaus.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .