Velanperinnässä kiduttamisen piirteitä: Uhria poltettiin, viillettiin kasvoihin ja sormi katkaistiin

Vanhojen kaunojen selvittämiseen ja velkojen perimiseen käytettiin kovia otteita Muuramessa tammikuussa. Uhrin sormi katkaistiin irti kirveellä, hänen kättään poltettiin kuumennetulla rautaputkella ja kasvoihin viillettiin veitsellä.

Pahoinpitelyyn syyllistyneet mies ja nainen myönsivät tekonsa. Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi molempien syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn, josta 21-vuotiaalle jämsäläiselle Jella Milena Lautaojalle tuomittiin kaksi vuotta ehdotonta vankeutta ja 28-vuotiaalle muuramelaiselle miehelle yksi vuosi ja seitsemän kuukautta ehdotonta vankeutta. Mies sai tuomionsa myös muista rikoksista.

Uhrille tuomittu mies velvoitettiin maksamaan yhteensä 17 500 euroa ja nainen 13 500 euroa, jotka pitävät sisällään korvaukset kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta, pysyvästä kosmeettisesta haitasta ja kärsimyksestä.

Kolmekymppinen mies joutui väkivallan uhriksi tuomitun miehen asunnossa Muuramessa. Mies katkaisi uhrin sormen irti kirveellä ja nainen viilsi veitsellä kasvoihin korvasta suuhun ulottuneen ompeleita vaatineen haavan. Lisäksi molemmat painoivat uhrin käteen palovammoja kuumennetulla metalliputkella. Vakavimmaksi väkivallaksi oikeus arvioi kasvoihin kohdistetun teräaseella viiltämisen. Kaikkinensa oikeus katsoi väkivallan sisältäneen kiduttamiseen viittaavia piirteitä.

Miehen muissa rikoksissa kyse oli muun muassa liikennerikoksista hänen autoiltuaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena ilman ajo-oikeutta. Autosta löytyi myös varastettu pienoiskivääri, jonka piippu ja perä oli sahattu lyhyemmiksi ja josta oli hiottu pois sarjanumero.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .