Venäjä pyysi Suomelta tietoja lentoharjoituksesta

Venäjän suurlähetystö on pyytänyt virkamiestasolla tietoja Suomen päätöksestä osallistua lentoharjoitukseen Yhdysvaltojen kanssa, kertoo presidentin kanslia.

Presidentin kanslian mukaan yhteydenotto tapahtui puhelimitse viime maanantaina eli kolme päivää sen jälkeen, kun Suomi oli päättänyt harjoitukseen osallistumisesta.

Presidentin kanslia tiedotti kertoneensa harjoituksesta julkisuudessa esillä olleiden tietojen mukaisesti.

Kansliasta kerrotaan STT:lle, että tämä oli ainoa yhteydenotto heihin harjoituksesta. Lehdistösihteeri Liina Aulin sanoo, ettei yhteydenottoa pidetty poikkeuksellisena. Hän toteaa, että diplomaattien työhön kuuluu seurata, mitä asemamaassa tapahtuu.

Kanslia halusi selventää asiaa ruotsalaislehti Expressenin uutisoinnin jälkeen. Lehti kertoi, että Venäjän Ruotsin-suurlähettiläs on pyytänyt Ruotsilta lisätietoja Suomen ja Yhdysvaltojen kanssa maalis-huhtikuussa järjestettävästä ilmaharjoituksesta.

Kanslia kertoo tiedotteessaan, että presidentti Sauli Niinistö tapasi Venäjän suurlähettilään Aleksandr Rumjantsevin seuraavana päivänä eli tiistaina muussa yhteydessä. Tapaamisessa Suomen tekemä päätös yhteisestä harjoittelusta ei herättänyt uusia kysymyksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.