Venäläinen lapsi otettiin huostaan Suomessa – Venäjän lapsiasiainvaltuutettu: "Autamme maanmiestämme"

Venäjän lapsiasiavaltuutettu Pavel Astahov on ilmoittanut uudesta suomalais-venäläisestä huostaanotosta, kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax. Astahov ilmoitti kiistasta Instagram-tilillään myöhään maanantaiyönä.

– Suomalaiset lastensuojeluviranomaiset ovat jälleen ottaneet lapsen Venäjän kansalaiselta, Astahov kirjoittaa julkaisussaan. Astahovin mukaan kyseessä on 16-vuotias nuori, jolla on kaksoiskansalaisuus.

Venkku  

Astahov kirjoittaa, että nuori on sijoitettu lastenkotiin 200 kilometrin päähän kodistaan ja että nuoren äiti on pyytänyt apua venäläisviranomaisilta.

– Aiomme selvittää kaikki 29. tammikuuta sattuneen tapauksen taustat. Autamme ehdottomasti maanmiestämme. Pojalla on kaksoiskansalaisuus, ja meille hän on myös Venäjän kansalainen, Astahov kirjoittaa.

Tapaus on kuukauden sisään jo toinen, jossa venäläisviranomaiset ottavat kantaan suomalaisen lastensuojelun toimintaan. Viimeksi Venäjällä kohistiin 8. tammikuuta, jolloin otsikoihin nousi tapaus, jossa venäjänkielisen virolaisäidin lapsi oli otettu huostaan.

Suomen lapsiasiavaltuutetun Tuomas Kurttilan mielestä on erikoista, että tiedotusvälineisiin tuodaan voimallisesti yksittäisten lasten tilanteita. Tämä vaarantaa hänen mukaansa lapsen kasvua ja kehitystä sekä luo painetta koko perheelle.

– Tällainen toiminta on vastuutonta ja epäammattimaista. Lastensuojelua ei tehdä Instagram-tilillä, Kurttila toteaa tiedotteessaan.