Venäläismies kuoli saunomisen MM-finaalissa

Saunomisen MM-finaalissa Heinolassa on kuollut iäkäs venäläinen mies. Lisäksi finaalissa loukkaantunut suomalaismies vietiin sairaalaan, kertoo kilpailunjohtaja Ossi Arvela.

Surmansa saanut venäläismies oli yli 60-vuotias. Loukkaantunut suomalaismies on noin 40-vuotias.

Finaali keskeytettiin noin kuuden minuutin kuluttua siitä, kun kaksikko oli mennyt saunaan. Kun järjestäjät vetivät saunan ovet auki, finalistimiehet tuupertuivat maahan.

– Tuomarit ja ensiapuhenkilökunta seurasivat tapahtumaa ikkunan takaa. Finaali keskeytettiin, kun kilpailijoiden kasvoista nähtiin, että nyt tilanne ei ole kunnossa, Arvela sanoi.

Lehtikuvan kuvaajan mukaan miehet eivät olisi halunneet tulla pois saunasta. Kun finalistit saatiin ulos, he olivat vakavasti palaneen näköisiä. Miehiä yritettiin hakata rintaan ja elvyttää.

Arvelan mukaan turvallisuusjärjestelyt eivät pettäneet missään vaiheessa: kaikilta kilpailuun osallistuneilta vaadittiin lääkärintodistus, ja ensiapuhenkilökuntaa oli paikalla riittävästi.

Poliisi tutkii turman syytä. Arvela ei usko, että kilpailua järjestetään enää tulevaisuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Keski-Suomen kutsunnoissa pitää olla suojamaski – pojat armeijaan pääosin talvella 2022

Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja, koko Suomessa 20 uutta tapausta – katso tästä kuntakohtainen listaus

Kolme neljästä kateissa olevista on miehiä – suurin osa nuorehkoja

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Koronakriisi nosti paikoittain noutokaljan arvostusta – Alkoholin ulosmyynnistä hyötyvät kuitenkin pääasiassa vain paikallispanimot

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.