Venäläisohjelma kuvaa venäläislapsen riistoa Suomessa

Venäjän valtiollinen 1-kanava näytti tänään ensimmäinen jakson minisarjasta, joka kuvaa venäläisnaisen ja suomalaismiehen lapsen huoltajuustaistoa. Sarjan juonessa on selviä yhtäläisyyksiä kolmen vuoden takaiseen Rimma ja Paavo Salosen Anton-pojasta käymään kiistaan.

Sarjan kotisivulla olevissa päähenkilöiden esittelyteksteissä hyödynnetään venäläisistä vallitsevia positiivisia ja suomalaisiin liitettäviä negatiivisia stereotypioita.

Suomalaisen Niklaksen kanssa avioitunutta venäläistä Irinaa luonnehditaan kauniiksi ja tunteelliseksi naiseksi, joka kärsii suomalaisen miehensä tunnekylmyydestä.

Niklas puolestaan kuvataan harkitsevaiseksi ja saidaksi mieheksi, jota ärsyttää vaimon sosiaalisuus ja tunteellisuus. Näistä asioista kumpuaa myös heidän välilleen syntyvä riita.

Niklaksen äiti vastusti poikansa avioliittoa venäläisen kanssa. Äiti haluaa Niklaksen eroavan Irinasta ja naivan työkaverinsa Tiinan.

Irina tapaa lopulta pietarilaisen Aleksein, josta tulee hänen pelastajansa. Viime vuonna tehtyä sarjaa kuvattiin muun muassa Suomessa ja Pietarissa. Mukana on suomalaisnäyttelijöitäkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.