Veneilijöitä kuolee eniten kesä- ja heinäkuussa – lämmin sää lisää onnettomuuksien määrää

Lämmin sää lisää vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleiden määrää, ja se myös näkyi viime vuoden tilastoissa.

Viime vuonna kuolemaan johtaneita vesiliikenneonnettomuuksia tapahtui eniten kesä- ja heinäkuussa. Kuolemaan johtaneet onnettomuudet alkavat tilastollisesti lähes aina veneen kaatumisesta tai kallistumisesta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan vuonna 2018 vesiliikenneonnettomuuksissa kuoli 52 henkilöä, kun edellisvuonna vastaava luku oli 36. Vesiliikenneonnettomuuksien tilastojen mukaan viime vuosi oli hyvin lähellä pidemmän ajan keskiarvoa. Vuosien 2007 ja 2018 välillä vesiliikenneonnettomuuksissa on kuollut keskimäärin 50 henkeä vuodessa.

Ennakkotilastojen mukaan vuosi 2019 on alkanut ikävästi. Tammi–huhtikuussa vesiliikenneonnettomuuksissa menehtyi 7 ihmistä, joista kaikki huhtikuussa.

Traficom muistuttaa, mikäli pelastus- tai veneilyliivejä ei käytetä, on vedestä pelastautuminen ilman ulkopuolista apua äärimmäisen vaikeaa.

Viime vuosina viranomaisten ja vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusjärjestöjen tietoon on tullut keskimäärin 2  000 vesiliikenneonnettomuutta vuodessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yön uutiskooste: Kunta-alan sopimusten kohtalo ratkeaa tänään, USA:n ja SpaceX:n miehitetyn avaruuslennon laukaisua siirrettiin sään vuoksi, Yhdysvallat ylitti 100 000 koronakuoleman rajan

Vierasvenesatamat odottavat kesää varovaisen toiveikkaina – Korpilahdella aikaisen aloituksen povataan enteilevän vilkasta veneilykesää

Verho syttyi palamaan Viitasaaren terveyskeskuksen potilashuoneessa – hoitajat sammuttivat palon

Terveydenhuollon maksukattojen yhdistäminen helpottaisi eniten sairastavien, ikääntyneiden ja pienituloisten asemaa

Tänään ratkeaa, varmistuuko kunta-alan sopimusten synty

Äänekosken taajama-alueella raju ulosajo – auto katkoi puita ja päätyi tielle katolleen

Kunta-alalle saatiin neuvottelutulos uusista työehdoista

Mediat: TEMin uuden kansliapäällikön nimitys peruuntui keskustan vaatimuksesta

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssosta on piinattu kymmenillä häirikköpuheluilla – katso kuvat tuoreesta autoiskusta: "Varotoimia pitää lisätä"

Keltinmäen aluekappalaisen valinta aiheuttaa eripuraa seurakunnassa – valtuustossa haluttiin pitää suljettu lippuäänestys, joten käsittely siirtyi kesäkuulle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.