Verho syttyi palamaan Viitasaaren terveyskeskuksen potilashuoneessa – hoitajat sammuttivat harvinaislaatuisen palon

Viitasaaren terveyskeskuksen vuodeosaston potilashuoneessa sattui tulipalo torstain vastaisena yönä, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitos.

Potilashuoneen katosta roikkuva, vuoteita erottava verho syttyi palamaan puolenyön aikaan. Työvuorossa olleet hoitajat havaitsivat palohälytyksen ja saivat palon sammumaan nopeasti jauhesammuttimella. He myös evakuoivat kaksi potilasta palohuoneesta sekä kaksi potilasta viereisestä huoneesta.

Kukaan ei loukkaantunut palossa, ja materiaaliset vahingotkin jäivät pieniksi. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi vuodeosaston savutuuletus.

Evakuoiduille neljälle potilaalle on löydetty korvaavat potilaspaikat.

Päivystävä palomestari Henri Vänni kehui hoitajia oikeaoppisesta ja ripeästä toiminnasta. Palo saatiin sammumaan niin nopeasti, ettei edes sprinkleri ehtinyt laueta. Näin vältyttiin vesivahingoiltakin.

–  Viimeksi viime syksynä Viitasaaren terveyskeskuksessa oli paloharjoitus koko henkilökunnan kanssa, ja ollaan säännöllisesti järjestetty harjoituksia. Se edesauttoi ripeään toimintaan, Vänni kertoi.

Vännin mukaan tapaus on harvinainen. Jos sairaaloissa on paloja sattunutkin, ne ovat syttyneet keittiössä eivätkä potilashuoneessa.

–  40 vuotta olen potkinut näitä renkaita, eikä ole oikeaa syttymää sattunut sairaalassa tai vanhainkodissa.

Palon syttymissyytä tutkitaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

Ensimmäinen ampiaisenpisto ei ole koskaan vaarallinen, mutta moni ei tiedä, onko vakavasti allerginen pistoille

Yksi ihminen kuoli henkilöauton ja säiliörekan törmäyksessä Lumijoella

Yön uutiskooste: Jyväskylän Palokan senioritalopalon tutkinta alkaa, presidentti Niinistö aikoo jatkossakin ottaa kantaa myös toimivaltansa ulkopuolisiin asioihin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.