Veri virtaa nyt ajanvarauksella myös Viitasaarella ja Äänekoskella

Nyt voi sovittaa verenluovutuksen itselle sopivaan hetkeen ajanvarauksella myös kiertävissä verenluovutustilaisuuksissa.

Tähän mennessä ajan on voinut varata etukäteen ainoastaan Suomen Punaisen Ristin kiinteisiin veripalvelutoimistoihin, esimerkiksi Kuopioon tai Jyväskylään. Pilottikokeilun aikana elokuusta lokakuuhun tämä mahdollisuus avautuu myös 12 paikkakunnalla, joista kaksi on Keski-Suomessa. Viitasaarella luovutustilaisuus on torstaina 30.8. ja Äänekoskella 21.9.

Ajanvaraus tapahtuu sähköisesti Veripalvelun verkkosivujen kautta. Sähköinen ajanvarausmahdollisuus avautuu asiakkaille aina noin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.

Varausjärjestelmän aikajaksot ovat 30 minuutin mittaisia, ja yhteen aikajaksoon otetaan useampi varaus. Luovuttajien toivotaan saapuvan paikalle kyseisenä aikana, mielellään aikavälin alkupuolella.

Ajanvaraus ei ole välttämätöntä, eli paikalle voi myös tulla entiseen tapaan aukioloaikojen puitteissa.

– Tavoitteena on, että saamme palveltua sekä ajan varanneet että vapaana virtana tulevat asiakkaat joustavasti ja ilman pitkiä odotusaikoja, kertoo alue-esimies Paula Korhonen Kuopion alueen liikkuvasta Veripalvelusta.

Kokeilu kestää 15.8.–18.10. Kävijöiltä toivotaan palautetta, sillä tavoitteena on kehittää ajanvarausta ja ottaa se myöhemmin käyttöön kaikissa verenluovutustilaisuuksissa. Luovutustilaisuuksia on yli tuhat eri puolilla maata vuosittain.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .