Veritahra ovessa paljasti murtomiehen Jyväskylässä

Rikospaikalta löytynyt veritahra oli riittävä näyttö miehen syyllistymisestä omakotitalomurtoon Jyväskylässä, katsoi Vaasan hovioikeus. Keski-Suomen käräjäoikeudessa mies tuomittiin törkeästä varkaudesta paikalta löytyneen DNA:n perusteella.

Mies kiisti syyllisyytensä ja vaati hovioikeutta hylkäämään syytteen. Hänen mielestään ainoaksi näytöksi syyllisyydestä ei riitä asunnon ovenkarmista löytynyt veritarha, sillä oli mahdollista, että joku oli lavastanut hänet syylliseksi.

Vaasan hovioikeus huomioi kyseessä olleen tuoreveritahran, joka olisi pitänyt saada miehelle aiheutetusta haavasta vain varsin lyhyen aikaa ennen todettua murtoa. Toisena vaihtoehtona olisi ollut ottaa miehestä verta injektioneulalla ja ruiskulla.

Koska miehellä ei ollut esittää lavastusväitteensä tueksi mitään konkreettista siitä, miten ja milloin hänen vertaan olisi voinut joutua lavastajan haltuun, arvioi hovioikeus, ettei pelkkä yksilöimätön väite lavastuksen mahdollisuudesta tässä tilanteessa horjuta DNA-tutkimuksen näyttöarvoa.

Hovioikeus ei pitänyt käräjäoikeuden miehelle 14 rikoksesta tuomitsemaa yhden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta liian ankarana. Mies sai tuomionsa törkeän varkauden lisäksi pääasiassa näpistyksistä. Omakotitalomurto tapahtui Jyväskylän Sippulanniemessä viime vuoden kesäkuussa. Taloon oli menty sisään takaoven ikkuna rikkomalla. Paikalta vietiin muun muassa pienelektroniikkaa, koruja ja alkoholia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .