Veronmaksajat veroporkkanasta: Keskituloisen palkansaajan ostovoima voi kohentua noin 60 eurolla

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen pitää hallituksen veroporkkanaa hyvänä.

Veronmaksajien Keskusliiton laskelmien mukaan maan hallituksen veroporkkana mahdollistaa parhaimmillaan palkansaajien verotuksen keventymisen ensi vuonna kilpailukykysopimuksen kiristyksistä huolimatta. Etujärjestön laskelmien mukaan keskituloisen vajaat 3 300 euroa kuussa ansaitsevan veroprosentti alenee 0,3 prosenttiyksikköä 30,8 prosenttiin, mikäli kilpailukykysopimus syntyy ja sen kattavuus on vähintään 90 prosenttia. Keskituloisen palkansaajan ostovoima paranisi hieman, mikä tarkoittaa keskituloisen palkansaajan ostovoiman kohentumista noin 60 eurolla ensi vuonna.

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen pitää hallituksen veroporkkanaa hyvänä.

– Se on kannustava näiden sopimusten tekemiselle. Lisäksi vuosina 2018 ja 2019 hallitus kertoo pyrkivänsä ohjelmansa mukaisesti, että verotus ei millään tulotasolla kiristy. Suomeksi se minusta tarkoittaa, että väläytetään sitä, että puretaan kiristykset, jotka kilpailukykysopimuksesta aiheutuvat, Lehtinen sanoi.  

Mikäli kilpailukykysopimus syntyy, mutta sen kattavuus kuitenkin jää alle 90 prosentin, myös hallituksen lupaama verovastaantulo on pienempi. Mikäli kattavuus on alle 85 prosenttia, palkansaajien verotus pysyy Veronmaksajain Keskusliiton mukaan ensi vuonna käytännössä tämänvuotisella tasolla ja ostovoima alenee hieman.

Veronmaksajain Keskusliiton laskelmissa on hallituksen torstaina verolinjausten ja mahdollisen kilpailukykysopimuksen lisäksi huomioitu muut ensi vuonna odotetut veromuutokset sekä arvioidun ansio- ja hintakehityksen vaikutukset veroihin ja ostovoimaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

"Ei syytä huoleen", sanoo Jyväskylän vastaava lääkäri

Potilashotellia kokeillaan kahdessa Jyväskylän Scandicissa puolen vuoden ajan

VR:n viestintäjohtaja Keskisuomalaiselle: Koronavirusepäilystä kertoneen matkustajan kiskobussissa Tampereelta Jyväskylään oli alle kymmenen ihmistä, matkusti kaikkiaan kolmella junalla

Pelkäätkö saaneesi koronatartunnan? – Tässä THL:n ohjeet, kuinka toimia: älä yski käsiisi, soita ensin päivystykseen

Hankasalmelaisen yrittäjän tuomio thaimaalaisten marjanpoimijoiden ihmiskaupasta pysyi hovissa: "Ei juuri mitään ansioita, olosuhteet eivät hyväksyttävät ihmisten majoittamiseen"

Jyväskylässä tutkitaan mahdollista koronavirusepäilyä – VR otti Jyväskylään saapuneen kiskobussin pois liikenteestä mahdollisen koronavirusepäilyn takia

Koronavirusepäily Keski-Suomen keskussairaalassa – yksi tutkittavana, näytteistä varmuus aamulla

Syyttäjä teki rikosilmoituksen poliisista – epäilee laiminlyöntejä Turun arvokuljetusauton ryöstöyrityksen tutkinnassa

VR otti Jyväskylään saapuneen kiskobussin pois liikenteestä mahdollisen koronavirusepäilyn takia

Jari Sillanpää saapui hymyillen seksuaalirikoskäräjille – "Tämä on ollut niin rankkaa, on ollut vuoristorataa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.