Veronpalautuksista vipinää joulukauppaan

Veronpalautusten kilahtaminen tileille on vetänyt väkeä kauppoihin. Joulukauppa on STT:n eri puolilta maata keräämien tietojen mukaan lähtenyt reippaasti käyntiin.

– Joulukuu on lähtenyt erinomaisesti liikkeelle, totesi tavaratalon johtaja Henriikka Puolanne helsinkiläisestä Sokos Hakaniemestä.

Veronpalautusten lisäksi joulukauppaa ja joulutavaroiden myyntiä ovat hänen mukaansa vauhdittaneet lumi ja pakkanen. Jouluinen sää on innostanut ihmisiä ostamaan etenkin lämpimiä vaatteita ja jalkineita.

Myös Tampereen tavarataloissa ja kauppakeskuksissa oli veronpalautusten jälkeen runsaasti väkeä. Turussa joulukauppa on alkanut noin viikkoa aiemmin kuin viime vuonna, arvioi Citymarketin kauppias Harri Mäki-Tanila.

Utsjoen Nuorgamissa toimivan Rajamarketin asiakkaista noin 90 prosenttia tulee Norjasta. Kauppias Jari Suomenrinteen mukaan joulun alla heidän osuutensa on kivunnut siitäkin selvästi.

Norjalaiset hakevat erityisesti lihaa. Kinkku ei kuitenkaan kelpaa, vaan norjalaiseen joulupöytään viedään siankylkeä. Suomen pohjoisimman Alkon ovet ovat niin ikään käyneet tiheään.