Veronpalautuksista vipinää joulukauppaan

Veronpalautusten kilahtaminen tileille on vetänyt väkeä kauppoihin. Joulukauppa on STT:n eri puolilta maata keräämien tietojen mukaan lähtenyt reippaasti käyntiin.

– Joulukuu on lähtenyt erinomaisesti liikkeelle, totesi tavaratalon johtaja Henriikka Puolanne helsinkiläisestä Sokos Hakaniemestä.

Veronpalautusten lisäksi joulukauppaa ja joulutavaroiden myyntiä ovat hänen mukaansa vauhdittaneet lumi ja pakkanen. Jouluinen sää on innostanut ihmisiä ostamaan etenkin lämpimiä vaatteita ja jalkineita.

Myös Tampereen tavarataloissa ja kauppakeskuksissa oli veronpalautusten jälkeen runsaasti väkeä. Turussa joulukauppa on alkanut noin viikkoa aiemmin kuin viime vuonna, arvioi Citymarketin kauppias Harri Mäki-Tanila.

Utsjoen Nuorgamissa toimivan Rajamarketin asiakkaista noin 90 prosenttia tulee Norjasta. Kauppias Jari Suomenrinteen mukaan joulun alla heidän osuutensa on kivunnut siitäkin selvästi.

Norjalaiset hakevat erityisesti lihaa. Kinkku ei kuitenkaan kelpaa, vaan norjalaiseen joulupöytään viedään siankylkeä. Suomen pohjoisimman Alkon ovet ovat niin ikään käyneet tiheään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Noin 20 työntekijää on sairastunut Turun telakalla pneumokokkibakteerin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen

Finnwatch: Teenpoimijan päiväpalkka voi olla alempi kuin kahvilassa nautittavan teekupillisen hinta

Poliisi epäilee: Alle kolmekymppinen mies raiskasi vanhuksen Oulussa

Liikuntapuiston ylipainehallista yksi tarjous

Lojuuko pyöräsi parkissa? Kannattaa käydä hakemassa talteen – Jyväskylä siivoaa hylätyt pyörät keskustan parkeista marraskuun alussa

Vinkki linnunruokapöntössä olleesta huumekätköstä johti poliisin "harvinaisen suuren" nettihuumekaupan jäljille – pääepäillyiltä löytyi rynnäkkökivääreitä ja käsikranaatteja

Keski-Suomen keskussairaalassa kuohuu – kymmenet ylilääkärit harkinneet irtisanoutumista: "Homma on täysin hukassa ja Novaan siirtymisestä on tulossa täydellinen katastrofi"

Kaksi 17-vuotiasta tyttöä kuoli ja yksi samanikäinen loukkaantui vakavasti henkilöauton ulosajossa Jalasjärvellä – kuljettajalla ajokortti

Yön uutiskooste: Hallitus korottaa kaivosyhtiöiden vakuusmaksuja, USA painostaa Turkkia lopettamaan hyökkäyksensä kurdeja vastaan, Suomi äänesti EU:sta 25 vuotta sitten

Yöhön venyneissä brexit-neuvotteluissa ei läpimurtoa – neuvotteluja jatketaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.